Infamous

Historia de un Crimen

TÍTOL ORIGINAL Infamousinfamous.jpg
ANY 2006
DURADA 118 min
DIRECTOR Douglas McGrath
REPARTIMENT Toby Jones, Sandra Bullock, Daniel Craig, Gwyneth Paltrow, Sigourney Weaver, Lee Pace, Peter Bogdanovich, Jeff Daniels, Hope Davis, Isabella Rossellini, Juliet Stevenson

SINOPSI: Igual com va fer la pel·lícula de l’any anterior “Capote“, “Infamous” relata el procés de creació de “A sang freda” per part de l’escriptor Truman Capote. El ja llavors famós escriptor, després de llegir al diari The New York Times sobre la matança d’una família en un petit poblat de Kansas, va decidir anar al lloc dels fets per escriure sobre això.

OPINIÓ: Amb aquesta tropa de Toby Jones, Sandra Bullock, Daniel Craig, Gwyneth Paltrow, Sigourney Weaver, Isabella Rossellini i d’altres és evident que la qualitat en les interpretacions està més que assegurada, si bé penso que un magnífic Toby Jones (Truman), el nou 007 (Craig) fent d’assassí gay i una sosa Bullock (Harper Lee) que passa per la cinta simplement per mantenir certa veracitat històrica, son els que aguanten bona part del pes de la pel·lícula.
Té la pel·lícula la mala sort d’estrenar-se quan no fa tant veiem ‘Capote’ a les pantalles i torna a centrar-se al voltant dels crims de Kansas que van servir d’inspiració a l’obra de Truman ‘A sang freda’.
No en tinc ni idea de quan ridícul pot ser el Truman doblat però en versió original és senzillament genial. Divertit, càustic, cínic, terriblement amanerat… al mig del no res a l’estat de Kansas. A diferència del que m’he trobat últimament el final es resol amb un canvi de ritme important, on deixes de riure veient la crueltat de les execucions i l’impacte que aquest fet sembla va tenir en la persona de Truman Capote, que després de fer-se ric amb la seva novel·la ja no va fer res de bo. Com es diu en algun moment de la Judy Garland, cada cop que cantava es moria una mica ja que ho donava tot. El bo de Truman va invertir tant amb la seva novel·la ‘A sang freda’ que gairebé va morir amb ella.

Dit això, la pel.lícula m’ha agradat i aconsegueix, mig veritat mig ficció vendre’t al Capote i la seva obra.

Si vols saber més: A Sang Freda , Truman Capote

Anuncis