La mesura (LA PATÈTICA)

Potser si que prohibint (us en heu adonat què el més fàcil és prohibir) circular pel cinturó de Barcelona a més de 80 Km per hora, el nostre càncer trigarà més a manifestar-se.

Mentrestant altres hàbits escandalosos es continuen practicant amb la impunitat i permissivitat de la mateixa classe política.

Les industries, els avions, els camps de golf (en això ningú s’ha atrevit a fotre-hi ma) també contaminen o no són sustenibles, però ves, ara els ha agafat per reduir una velocitat que en prou feines es pot agafar abans de les 10 de la nit en els dies feiners, que és quan hi ha més mobilitat de cotxes entre Barcelona i tota la seva àrea metropolitana.

Un cop reduïda la velocitat i no millorat el servei de rodalies, el horari del metro, el bus, la creació de pàrquings al voltant de les estacions de trens i autobusos, etc., etc., quina nova parida ens espera?

Jo faré cas a la mesura, faltaria més, però ja veurem com m’ho faig per anar a vuitanta amb un autopista de pagament, de quatre carrils i amb circulació fluida. L’autopista haurà de passar a ser gratuïta, oi?

Mentre em desespero i ara vaig al tema setmanal doncs aquest preàmbul tan sols serveix de pretexta per escoltar el adagio (no voldreu que a 80km/h escoltem un presto o un scherzo o un allegro), no avui toca un adagio lamentoso de la simfonia patètica de Piotr Ilyich Txaikovsky.

La simfonia sisena o més coneguda com a patètica, no m’ha vingut al cap per associació de idees, no. És descaradament volguda aquesta tria.

És la darrera simfonia que va composar aquest music rus i amb això no vull dir que aquesta sigui la darrera mesura que el nostre conseller de medi ambient prengui (avui l’habitatge no toca), ans el contrari, llarga vida al govern, però renoi, que s’esmerin una mica més, si, oi?.

Escolteu amb resignació aquesta bellíssima música i si ho feu al cotxe, anant per la zona maleïda i en un moment d’alliberació circulatòria i repressió ecològica, us suposarà des de el inici fins ala fi, un recorregut de 13Km, és a dir 9’45”.

Bona setmana.

Anuncis