RECORDS D’ESTIU

Escolteu el vídeo mentre llegiu.

(Quartet Borodin) Andante del quartet per a cordes nº 1 de Txaikovsky que trobo que s’escau molt com a banda sonora dels insignificants records estiuencs.  

Records dels estius a Bagà. 

Recordo els matins alegres de banys al saltant del Bastareny i més tard a la piscina. Els mercats dels dimecres i tothom endiumenjat per anar a la missa d’onze.

La Festa Major i els primers balls al envelat.dibuix de la plaça de les voltes (Bagà)

Records de les tardes caloroses d’estiu. Sol i passejada cap a la font, després d’una migdiada plaent i el berenar de pa amb xocolata o si teníem una mica de sort, coca ensucrada de forner.

Recordo a ma mare arrossegant-nos a mon pare, a ma germana i a mi, amb la canalla de mig carrer, estiuejants i del poble i la pregunta de cada tarda, a quina font anem avui?.

Tardes precioses, tranquil·les, amb un llibre sota el braç, una volta amb la bicicleta que em deixaven. Els camps de blats segats i el primer raïm, el moscatell que ens menjàvem a quilos. 

Les tronades d’estiu i la pluja d’agost que tot ho neteja i la embriagadora olor dels camps xops i de la terra mullada.

La fresqueta del capvespre, la olor de vaques pels carrers i la gent anant a buscar la llet acabada de munyir.

El sopar estiuenc, i els jocs al carrer fins tard.

El rellotge del campanar de l’església de Sant Esteve que ens anunciava que havíem acabat un altre inoblidable i irrepetiblement monòton dia de vacances, mentre ens cridaven del balco estant per anar a dormir. 

BON ESTIU A TOTES LES TOIES QUE ES FAN I ES DESFAN.

Anuncis