CHILLIDA-LEKU

Voldria recomanar un dels llocs on he estat aquestes vacances, no és cap lloc exòtic ni excepcional per la seva raresa, però sí, que per mi, ha estat un descobriment meravellós i un paratge ple de sensacions. Segurament ja ho coneixeu, estic parlant del MUSEO CHILLIDA-LEKU.

 

És tan excepcional perquè conjuga tres elements en perfecta harmonia, la natura (els arbres), la rusticitat d’una casa del mon rural (el caserío) i l’art, Tres aspectes molt importants dins de la meva vida.

He trobat que és un museu molt diferent al que s’entén  com a tal, la majoria d’obres están a l’exterior, al aire lliure i les sensacions i el que veiem és molt diferent segons l’època en que es visita, i fins i tot segons l’hora del dia.

 

“El Caserío” per si mateix, ja es una obra escultòrica, sobre tot d’interior on les bigues centenàries semblen una peça més d’en Chillida. No cal dir que les escultures, tant per la seva forma com per els materials estan en perfecta conjunció amb l’entorn, que, per si sol, també es tota una obra d’art. Els arbres, i el clima amb els seus aspectes canviants, donen un to diferent a les escultures, tan amb el color, com a la llum, textura…., segons ho veiem a l’estiu, tardor o hivern, plovent o amb sol ……, que fa que el mateix sigui sempre diferent, per tant les sensacions i emocions que desperta són sempre canviants, aspecte molt d’agrair pel que fa a una obra d’art. Cal remarcar també la pau i el silenci que es respira.

 

Un lloc molt a prop que si us agrada l’art, no es pot deixar de visitar, os ho recomano sincerament, os sorprendrà.

Pilar Palau

 

 

http://www.eduardo-chillida.co

Anuncis