Històries de la Xina (1)

Hola amics i lectors habituals del bloc,

china_mapa2.gif Després de la convenient despresurització i aclimatació del desori horari que porto (que encara no sé si ara em toca dinar o sopar) tornem a la vida real, i no pas reencarnat com els budistes sinó en el mateix cos d’animal que tenia abans de marxar.

L’experiència, apart de religiosa, ha estat més que interessant i ha suposat, com a la majoria de vosaltres, un temps mort de descans abans de tornar a trobar els coses de treball exactament com es van quedar a finals de Juliol.

Les ‘Històries de la Xina’ comencen amb un petit recull dels moments més emocionants viscuts aquests dies (les més de 500 fotos ho deixem per un dia que no tingueu res a fer i no hi hagi ni sessió de Liceu ni pel·lícula interessant per veure a la tele o cinema).

Les primeres reflexions son de absoluta sorpresa entre el que m’esperava veure i el que he vist. Les conclusions a grans trets han estat: Una Xina ultra-moderna d’un-estat-dos sistemes (on més endavant us en parlaré del que hi ha al darrera de l’anomenat ‘miracle econòmic) i la decadència i pobresa econòmica i cultural del Tibet actual, ocupat militarment, i el pitjor, econòmicament per la nova classe ‘mitjana’ xinesa. Ara bé, el xoc cultural viscut a Lhasa és el principal culpable de l’atontament i dubtes existencials que encara em ronden pel cap.

Bé, us deixo amb el recull fotogràfic (premeu el botonet verd). Espero que us agradi.

Jo de moment diguem-ne que trigaré uns mesos en anar a un restaurant xinès….

Anuncis