Tarantino i Grindhouse (Death Proof)

Grindhouse és una pel·lícula dividida en altres 2 pel·lícules, estrenades per separat al nostre país, una dirigida per Tarantino (Death Proof) i l’altra per Robert Rodríguez (Terror Planet).

dockgh.jpgGrindhouse és el nom de les sales on, en els anys setanta, es projectaven les clàssiques “exploitation“, pel·lícules de baixíssim pressupost en les quals el terror, la violència i el sexe eren una constant. Tarantino i Rodríguez volen fer aquí un homenatge a aquest tipus de cinema i a les sales on es projectava.

Death Proof” de Tarantino, gira entorn d’un psicòpata de la carretera (Kurt Russell), un assassí en sèrie que va aniquilant les seves víctimes amb el seu cotxe. El protagonitzen Kurt Russell i tota una colecció de dones guapíssimes: Zoe Bell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd, Rose McGowan, Sydney Tamiia Poitier, Marley Shelton, Tracie Thoms, Mary Elizabeth Winstead.

No sé com s’ho fa aquest Tarantino, però ha estat capaç d’emular cintes dels setanta destroçant-les i refent-les al seu estil per complert només pel plaer de dir ‘mireu, ací està la meva obra’. No és una pel·lícula per explicar ja el guió més estúpid no pot ser però li ha tret un suc de gairebé 2 hores. Els diàlegs i la música son genials i la interpretació de’n Rusell i les nenes acollonant. Tens la sana impressió que en Tarantino se’n fot del tema i de l’espectador però aquest, conscient que està davant d’una obra d’art, aguanta i traga submisament el que en Quentin vol dir, portant-lo al punt d’excitació precís que necessita pel cop final. Tota una experiència que depenent de l’estat d’ànim de l’espectador o de la comoditat del sofà o butaca pot acabar maleint els ossos d’aquest geni, que val a dir està com un llum.

No com podia ser d’una altra manera la web de la pel.lícula és total: http://www.grindhousemovie.net/

Altres comentaris

A veure que en surt de la segona part: Terror Planet

Anuncis