Hairspray

DIRECTOR Adam Shankman
GUIÓ Leslie Dixon (Obra: Mark O’Donnell. Remake: John Waters)
MÚSICA Marc Shaiman
FOTOGRAFIA Bojan Bazelli
ACTORS John Travolta, Queen Latifah, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Nikki Blonsky, James Marsden, Amanda Bynes, Zac Efron, Brittany Snow, Elijah Kelley, Allison Janney, Nikki Blonsky

 

[rockyou id=84170067&w=450&h=338]

Aquesta és una d’aquelles pel·lícules que de tant en tant ve de gust veure. Un musical senzillet que té la virtut de fer-te passar una estona divertida, seguint les evolucions d’un agosarat Travolta, una imponent Latifah, una simpàtica Blonsky y una… no tinc paraules (he deixat el seient mullat) Pfeiffer !!!. Aquesta pel·lícula cal veure-la encara que sigui per recrear-se amb aquest tros de dona, magnífica, més jove que mai i omplint tota la pantalla de la sala 10 i adjacents (als Yelmo Icaria).

El rerefons és l’Amèrica dels 60 en ple procés d’integració racial on, per suposat, la grassoneta protagonista lluita pels drets dels negres i s’acaba quedant amb el guapo de la pel·lícula. Tot molt real, a l’estil de Grease o West Side Story. M’ha fet passar una bona estona, que és del que es tracta, tot just després dels minuts finals del bàsquet que m’han obligat (de nou) a prendre l’altra mitja pastilla diària de la pressió.

Bé, pels qui esteu interessats amb la pel·lícula: Remake del musical “underground” de cult de John Waters
La història té lloc a Baltimore, Maryland, en els anys 1960. Tracta sobre una noia, Tracy, que té el somni de ballar a l’espectacle de Corny Collins, un programa de ball de la TV local. Aprofita l’oportunitat i es fa una celebritat de la nit al dia. Ara que és una heroïna juvenil, comença a utilitzar la seva fama per parlar en nom de la causa en què creu: la integració racial. Per a això, té l’ajuda de la seva mare Edna (John Travolta), el seu pare Wilbur (Christopher Walken), la seva millor amiga Penny Pingleton (Amanda Bynes), la reina afroamericana, Motormouth Maybelle (Queen Latifah), i els nois negres de Motormouth , Seaweed (Elijah Kelley) i Lil’ Inés (Taylor Parks). Però Tracy també es guanya la rivalitat de l’estrella anterior del programa: Amber Von Tussle(Brittany Snow), així com la de la seva mare (Michelle Pfeiffer), una dona manipuladora i racista.

Anuncis