Parlem de sexe

Fa dies que em ronda pel cap parlar d’aquest tema i avui, potser animat pels minuts de glória de tot just llevar-me o per l’obsessió de que no ens donguin un premi al consurs anual de Blocs de Torreciudad al web més purità, m’he decidit a fer-ho.

El sexe no ha estat mai tema de debat a toies.com ni massa sovint a la comunitat de toies reals. Hem parlat com a molt del sexe d’algun membre (ja m’enteneu) però no pas de sexe en general.

Però què entenem per sexe? Depèn. Depèn si estem parlant de l’acte sexual, del gènere, de l’òrgan sexual o de la sexualitat. Aquesta darrera accepció de sexe es defineix com el conjunt de factors emocionals i de conducta que es relacionen amb el sexe marcant de forma decisiva als éssers humans en totes i cadascuna de les fases del desenvolupament personal. I ací tenim un món infinit a recórrer, en quant les conductes i emocions poden ser il·limitades. Parlem-ne una mica.

La sexualitat ha format (i forma) part de manifestacions culturals al llarg de la Història: art, literatura, cinema… i per moltes societats és part del seu llegat cultural. Cas del Kama Sutra, antic text hindú, escrit per Vatsyayana, i que tracta sobre el comportament sexual de l’home i es considera com l’obra bàsica sobre amor a la literatura sànscrita o les escultures romanes, art japonès i xinès o pintures barroques i del Renaixement, per no dir del cinema. Qui no reconeix les escenes de L’Últim Tango, El Cartero siempre llama dos veces, La insoportable levedad del ser, High Fidelity i tantes i tantes que em deixo com a veritables obres d’art? A l’Òpera, i en Ximo ens documentarà, em temo que el sexe està darrera l’escenari, oi?

Bé, però apart de manifestacions culturals hi ha manifestacions a la vida quotidiana i comportaments a diari al voltant del sexe, i donat que passem 2/3 de la part del dia (o més) en que estem desperts a la feina, és lògic pensar que bona part de les emocions i conductes relacionades amb la sexualitat es poden produir al lloc de treball. Una exemple d’aquestes conductes és la de ‘Assetjament sexual’ (Sexual Harassment que en diuen els angloparlants o Acoso Sexual els de Murcia). L’Assetjament sexual és la conducta entre dos individus (independentment del sexe com a gènere), on un d’ells fa servir el seu avantatge per la posició laboral per obtenir sexe de l’altre, l’assetjat. Em ve al cap una frase molt gràfica que em comentaven ahir en el cas del que l’assetjat era l’home i que diu molt poc a favor nostre: Quan truquen al pis de baix a dalt no hi ha ningú..’

Màxima que uneix totes les accepcions de sexe: acte sexual – gènere home – conducta. Dit d’una altra forma, que els homes no som multitasca, davant una conducta sexual propicia el nostre processador mental es dedica en exclusiva a l’acte sexual, sigui per activitat cerebral imaginativa, enzimàtica o muscular. A vegades penso que seria fantàstic ser dona per viure com elles la sexualitat.

Però això serà en un altre article (de la propera reencarnació).

I vosaltres, ara que no ens sent ningú, què en penseu del sexe?