39 FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA

Accés directe al 40 Festival de Jazz de Barcelona

El proper 20 d Octubre comenta el Festival de Jazz de Barcelona, com bé em va recordar en ToniC, divendres al sopar, hi fare una ressenya ja que en principi es un esdeveniment prou importat com per fer aquest article.

Mai he estat un fan d’aquest festival, per varies raons, un Festival que dura mes i mig es prolonga massa en el temps i queda diluït, Barcelona no ha arribat mai a tindre un ambient de festival, no deixa de ser una programació continuada de concerts, però allò que te Gazteiz o Donosti (per exemple com a Festivals més importants del estat), que en una setmana es viu i respira Jazz a tota la ciutat, ací no ho tenim. Per a mi el llocs triats (Palau de la Música i L’auditori), no son els més adients per viure vetllades inoblidables de jazz. I per finalitzar el preu, no es poden programar tants concerts amb preus fins el 85 Eur.

Ja podeu veure que no soc un gran entusiasta, es veritat, i habitualment no hi vaig, ara també he de dir, que una de les millors actuacions la he vist en aquest festival, va ser Stephane Grappelli al 1993, poc abans de morir, i d’altes de remarcables com el pianista McCoy Tyner trio al 1997, Phil Wood + Cedar Walton Quartet al 1995, i un parell del immillorable Tete Montoliu.

images.jpgLa programació es bassa en un pes pesat SONNY ROLLINS (16/11), les entrades quasi exhaurides ja, deixen poc marge per veure en directe una de les llegendes encara vives del Jazz. Els altres concerts programats son “omple platees”, Marcus Miller, Richard Bona, Michel Camilo o Bebo Valdés (el mataran en dos dies), que sempre omplen, d’altres trenca butxaques Sonny Rollins, Paolo Conte (de 30 a 85 Eur), i els “inserso” de Manhattan Transfer.

images1.jpgJo recomanaria dos concerts a part de Sonny Rollins, un és la “VIENNA ART ORCHESTRA” el (8/11 l’auditori Sala 2), i per damunt de tots a TORD GUSTAVSEN TRIO, pianista escandinau que segueixo fa temps i es força bo (22/11 Luz de Gas) . Alguna programació de músic nacionals, Horacio Fumero, Agusti Fernandez, Eladio Renom, Lluis Coloma, La Locomotora.. que poden ser interesants. Un cicle de cinema “IN-EDIT” i poca cosa més.

Tord Gustavsen – “Tears transforming” (The ground)

VIENNA ART ORCHESTRA – “Anitra’s dance” (Ellington & Mingus)

SONNY ROLLINS -” Four” (Night at the Village Vanguard)

Programa de concerts:

http://www.theproject.es/es/festival/festival.php?idfestival=24

Anuncis