Dia de la Ppespanitat

libro4bis.jpgAvui celebren ‘El día de la Hispanidad’, per molts l’encara ‘Día de la raza’, ‘La Pilarica’ o simplement un ‘maravellós i solejat divendres que no cal anar a treballar’. Amb respecte total a les Pilars, a les quals aprofito per felicitar i molt especialment a la col.laboradora d’aquest bloc, em quedo amb la quarta definició: És festa i divendres. És maravellós.

Però a la que poses la tele, o mires les notícies a internet no pots fugir del dia que és avui, els missatges institucionals, opositors i odes a la bandera. La fira del llibre de Frankfurt ja és passat i avui les portades dels diaris, depenent de com diu en Monzó carreguen cap a la dreta o cap a l’esquerra, mostren de nou la dialèctica bel·ligerant de la classe política que et recorden constantment el dia que és.

Personalment el celebrar en un dia concret del calendari un fet com ‘La Hispanidad’ no m’acaba de convèncer (bé, de fet ni comença). Què és la hispanitat? Segons el referent d’internet ‘Wikipedia’ (i que jo tancaria per tendenciosa i per falta de rigor i que malauradament bona part dels estudiants fan servir com a referència enciclopèdica) diu:

Fiesta Nacional de España: http://es.wikipedia.org/wiki/Fiesta_Nacional_de_Espa%C3%B1a

‘La Fiesta Nacional de España o Día de la Hispanidad (Festa Nacional d’Espanya, en catalán; Festa Nacional de España, en gallego; Espainiako Jai Nazionala, en vasco) conmemora la efeméride histórica del la llegada de los españoles a América. La celebración tiene lugar cada 12 de octubre, donde se celebra un desfile militar en la Plaza de Colón de Madrid en el que asisten Su Majestad el Rey junto a la Familia Real y los representantes más importantes de todos los poderes del Estado, además de la mayoría de los presidentes de las autonomías españolas.
El llamado por algunos “Descubrimiento de América” fue trascendental para el país iniciando un periodo de proyección lingüística y cultural en América. Todo ello ocurrió en una época donde estaba finalizando el proceso de construcción del Estado actual, con la integración de los diferentes reinos peninsulares en un único reino.’

No continuo, oi?

A continuació un recull d’imatges d’avui. Cadascú que busqui i trobi el seu particular dia de ‘La Hispanidad’:

 

hispanidad.jpg

I vosaltres com ho heu celebrat?