El Orfanato

DIRECTOR Juan Antonio Bayona
GUIÓ Sergio G. Sánchez
MÚSICA Fernando Velázquez
FOTOGRAFÍA Oscar Saura
REPARTIMENT Belén Rueda, Fernando Cayo, Géraldine Chaplin, Roger Príncep, Mabel Rivera, Montserrat Carulla, Andrés Gertrúdix, Edgar Vivar
Valoració: 8 / 10

el-orfa.jpgTerror / SINOPSI: Laura torna amb la seva família a l’orfenat en el qual va créixer de petita, amb la intenció d’obrir una residència per a nens discapacitats. El nou entorn desperta la imaginació del seu fill, que comença a deixar-se portar per jocs de fantasia cada vegada més intensos. Aquests van inquietant Laura cada vegada més, fins al punt en el qual arriba a pensar que hi ha alguna cosa a la casa està amenaçant la seva família. .. (FILMAFFINITY)

Opinió: Tenir un mestre com Guillermo del Toro suposo que és garantia d’èxit. I això és el que li passa al novell Juan Antonio Bayona, que a la primera l’encerta. Excel·lent pel·lícula en un gènere un tant clàssic pels elements utilitzats: Una casa vella i apartada, nens vius i morts,…. Diguem-ne que com a mínim la pel·lícula aporta els ingredients ambientals que son complementats per una sala que hi posa per la seva part: xorros d’aire glaçat i un so pel davant i pel darrera que ben bé et manté les esgarrifances i els sobresalts les gairebé dues hores que dura l’experiència. Les marques d’ungles, que no les meves, al braç en son la prova.

Però la pel·lícula no cau en els típics paranys del seu gènere i coincidint amb la crítica val a dir que hi ha dos elements fonamentals que cal distingir. Per una part la magnífica interpretació de la Rueda, gens histèrica pel que demanava la situació i per l’altra el magnífic guió, gens habitual en aquest gènere, totalment coherent i fins i tot creïble amb un final que lluny de ‘hem d’acabar la pel·lícula com sigui’ és a ‘guinda’ a una pel·lícula rodona.

En definitiva una experiència molt interessant que aconsegueix que guió, actors i ambient vagin de la mà per què et caguis de por, que és el meu cas. He estat sentint aquests crios tota la nit… El projectista havia de ser amic del ximo, ja que abans del movirecord, va provar el so de la sala amb una de les meves peces preferides que deixo que en ximo ens ho digui a la seva resposta (així m’asseguro una visita.. què cabrón…)

Aneu al cinema ara que podeu…

No us perdeu el web de la pel·lícula: http://www.clubcultura.com/clubcine/clubcineastas/guillermodeltoro/elorfanato/

Anuncis