La F1 torna a MONTJUÏC

Diumenge al mati, fa solet, un bon dia per gaudir del món de les quatre rodes de la benzina, dels motors, de la velocitat… Els que ens agrada el món de l’automòbil de competició i sóm una mica romàntics, hem agafat i cap a Montjuïc.

dibujo.jpgDeu del mati, puntuals, ja som a la recta de l’estadi. No hi ha massa gent, ho veurem bé. Després de veure passar un grup de Ferraris molt “pijos” tots ells lluint el seus meravellosos cotxes vermells decidim anar a un lloc amb més morbo, cap a la font del gat, corbes, no s’estimbarà ningú? Coll…. si que matina la gent està a “tope” no i cap ni una agulla, sant tornem-hi, ara sí agafem un bon lloc que ja no ens mouran en tot el matí. Recolzats darrera una tanca “Ajuntament de Barcelona”,es clar, càmera a punt i a fotografiar tot lo que es mogui inclòs l’helicòpter del RACC.

Ara sí comencem amb els mítics R8TS com el meu (si l’hagués guardat, “mecachins”). Tot un seguit de cotxes més o menys antics: GT, esport prototips, F2 i uns 15 F1 de totes les èpoques. Interessant desfilada, uns qüasi no podien, d’altres encara farien feina, uns feien soroll a llauna, d’altres quin goig, t’havies que tapar les orelles… quin brogit!

Passen les hores i pesen les cames, qüasi tres hores, les esperes comencen a cansar. Mires “el ambientillo”: un que vol pujar-se a una parada de Bus “xiulets”, una xicota ben maca, els ulls la segueixen i fotos i més fotos. Renoi si no fossin digitals, quin dispendi quasi 150 fotos per aprofitar-ne deu segur. Soroll, un altre cop el cotxe de la guàrdia urbana “maqueado pa la ocasión” amb mil llumetes i darrera Emerson Fittipaldi amb el Lotus JPS de color negre i daurat, aixeca un ooh!!!! entre el públic. Aquest decibels ja no es poden aguantar, una miqueta més i el Ferrari 2006 pilotat per en Marc Gené. Això és velocitat, arriba, 2 segons i ja està ni temps de gaudir-lo, torna ha passar… per sort.

Tornada cap a casa; el cotxe per molt que trepitgis no fa el mateix soroll i de la velocitat ni parlar-ne, la qüestió és: arribar sans i estalvis, no?. M’ha agradat molt, eren uns 200.000 (segons la tele) i un espectacle d’aquells que només Barcelona sap organitzar. El lloc (han respectat el original traçat del circuit) el temps i la gent, un bon matí de diumenge.

[splashcast LPJD4808ZX]

Text JC Garcia

Fotos Carles Garcia