Saturno Contro (No basta una vida)

sin-titulo.jpgDrama. Comèdia / SINOPSI: Davide (PIerfrancesco Favino), un famós escriptor, i Lorenzo (Luca Argentero), un publicista, regularment ofereixen festes per als seus amics a casa seva. Antonio (Stefano Accorsi) és ara un empleat de banc insegur que enganya la seva dona Angelica (Margherita Buy), psicòloga, amb Laura (Isabella Ferrari). Neval (Serra Yilmaz) és una traductora de turc casada amb un tímid oficial de policia. Sergio (Ennio Fantastichini) és el sarcàstic ex-amant de Davide, mentre que Roberta és una jove interessada en drogues i astrologia. Tots aquests personatges riuen i ploren, s’estimen i es barallen mentre que el destí està subjecte a l’arbitrarietat dels astres. (FILMAFFINITY)

OPINIÓ: Després d’Orfanatos i bufetades a ‘Promesas del Este’, pel.lícules excel.lents però d’un altre caire, el cinema torna al seu estat més pur amb una petita obra d’art: Saturno contro (No basta una vida). Des de ‘La meglio gioventù’ (La millor joventut) i ‘L’ultimo bacio’ no m’havia retrobat amb l’excel·lent cinema italià i la veritat és que ho necessitava.

Saturno contro Saturno contro és una d’aquelles pel·lícules que et combina sentiments, realisme i humor de forma magistral. Diguem-ne que de forma natural et porta minut a minut de la pel.lícula per diverses situacions excel·lentment portades per uns actors al voltant d’un senzill fil argumental però a la vegada ric en situacions i relacions entre els components del grup protagonista. Potser sí que en aquest cas es tracta d’un grup d’amics, de relacions complexes, de personatges diversos que ben bé podrien considerar-se ‘gauche divine’. Una Roma meravellosa, sense veure-la, s’intueix en tot moment al llarg dels 120 minuts del film.

És difícil explicar més de la pel.lícula. Cal senzillament experimentar-la. La banda sonora és també un ingredient capital en el resultat (recomano escoltar-la) i la interpretació de Serra Yilmaz, turca com el director, encisaria al mateix Almodovar que no dubtaria ni un moment en incloure-la al seu proper film. Una joia de dona.

És una veritable delícia turca i si puc seguiré les evolucions d’aquest magnific director: Ferzan Ozpetek

Feu-me cas per una vegada i si encara teniu un racó per emocionar-vos sense haver de pensar sobre la línia editorial de El País, no us la perdeu (i la música menys). És un bàlsam per l’estupidesa.

Espero que us agradi tant com a mi.

Web de la pel.lícula: www.saturnocontro.com i Trailer

Us deixo un magnific vídeo dels actors cantant el tema principal de la pel.lícula:

 

Anuncis