Michael Clayton

mc-1.jpgGeorge Clooney? La resposta ofèn. No estàvem a primera fila per què senzillament m’hi vaig negar però semblava que veure-li els efectes del lifting d’arrugues i bosses d’ulls era la prioritat principal…

A més, pel mateix preu de veure al Clooney també podies veure una pel·lícula: Michael Clayton

La cinta és una barreja rara de cinema negre, cinema compromès i trama de bufets d’advocats que ja hem vist moltes vegades. A quest cop diria que el debutant Tony Gilroy ho fa prou bé, amb una posta en escena cuidada i amb una direcció prou bona d’uns personatges que ben bé no saps que hi fan a la pel·lícula fins ben entrada la història. El resultat és un Clooney actor, a diferència del Clooney objecte i graciós, que porta amb dignitat el pes de la trama que acaba per enganxar-te fins que vas descobrint poc a poc el per què de les coses.
Si bé es presentava a Europa com film de denuncia social i compromès, la veritat és que no ho he vist enlloc. Deu ser per això que ha estat tot un èxit als Estats Units i en canvi ací porta ja dos caps de setmana sense massa pena ni glòria. No en hi ha per tant, la pel·lícula és prou interessant i no quedes malament si la recomanes.

De què va? Michael Clayton (Clooney) treballa per a un famós bufet de Nova York, tot i que no exerceix d’advocat. La seva especialitat és arreglar les coses de la manera més neta i ràpida possible, i s’ha passat tota la seva carrera netejant els draps bruts dels seus importants clients. No és ni policia ni advocat, sinó la perfecta barreja d’ambdós: el gos guardià, el company fidel que sempre obeeix i mai no pregunta… (FILMAFFINITY)

Anuncis