PERCEPCIONS

Les percepcions d’aquest país.

253053-3183711.jpgPer falta de recórrer món desconeix-ho si es una paradoxa universal o simplement local i té molt a veure amb la percepció.

Cada vegada amb aquesta Espanya som més el ciudatans que tenim percepcions diferents dels mateixos fets. Lo que a els catalans ens sembla intolerable abandó, a Espanya ho consideren com inadmissible victimisme.

S’espatllen els trens, no tenim llum, les autopistes, aeroports….uns diuen que, clar, amb tant Estatut, nació i “mandangues”, ja és normal que ens despistem de les coses bàsiques, els altres diem, que això demostra que el Estatut era curt molt curt i que ens fa falta més sobirania per tindre dret a decidir a casa nostre. Hi ha un tercer grup que només demana paciència, paciència amb els uns i els altres, i per damunt de tot que funcionin els trens.

dibujo.jpg

Tot això, crec, es degut a una segona paradoxa,i aquesta és mediatica, una gran majoria dels catalans ens informem amb mitjans del nostre àmbit, premsa, radio, televisió, que ens donen informacions més o menys comuns que son ignorades a la resta del estat, on la majoria de la població s’informa mitjançant mitjans que al nostre país no tenen gaire rellevància, i a la resta del estat tenen una gran influencia, sobretot en els centres de poder.

Resultat una comunicació no establerta, que pot ser cal restablir?