‘Partíos’ i ‘doblaos’

razon.jpgLes habitacions d’hotel tenen tres elements bàsics: la tele, el llit i el lavabo. Tots tres omplen el teu reduït espai i normalment tota activitat possible conté algun dels tres elements. Això és exactament el que feia mentre em feia el nus de la corbada, acabat de dutxar i disposat a emprendre una nova jornada de congrés: escoltar les noticies de l’única TV pública que es podia veure a la ciutat on era.

I ací ja ha començat malament el dia.

Manipulació simple i barruera del prestigiós informe del BBVA. Els titulars de tots els diaris de tirada estatal era unànime: Madrid aporta a l’estat per habitant el doble que Catalunya. Les interpretacions subsegüents depenien ja del signe del rotatiu: ‘Els Madrilenys son més solidaris que els catalans’, ‘Cada madrileny aporta més i rep menys de l’estat que un català’, ..

Curiosa publicació de l’informe un dia després de la paissada dels esquerrorepublicans al congrés i rèplica contundent de la premsa a allò que la Ministra a respondre amb un ‘antes partía que doblá’, tota orgullosa per haver-se’n sortit gràcies als vots de dos pròfugues.
Mireu, la gent del carrer no n’entén massa d’aquesta economia i menys dels complexes algoritmes que els autors de l’estudi diuen que han utilitzat per arribar a aquestes dades però hi ha evidències tan clares i senzilles d’entendre que no calien aquestes primeres planes de El Mundo, La Razón, ABC, Libertad Digital i fins i tot l’esquerrà Público.publico2.jpg

La solidaritat inter-autonòmica no es pas un tema que deixi sense dormir a catalans i madrilenys i és obvi que ‘per naturalesa’ no tots els madrilenys son més solidaris que els catalans. És una veritable estupidesa pròpia dels aparells propagandístics de les dictadures populistes.

Arribar a tan magnífica conclusió surt del fet de que la comunitat de Madrid té un saldo (diferència entre el que paga a l’Administració de l’Estat i el que rep d’aquesta) de -12.304 milions i Catalunya de -6.934 milions. Que per habitant resultaria que cada Madrileny té un saldo de -2.302 euros i cada català de -1.094 euros. És a dir que cada català aporta més de mil euros menys a la solidaritat de l’estat autonòmic que un madrileny.

Definitivament es pensen que som un país del tercer món, que estem encara per evangelitzar.

És evident que hi ha fets que per evidents potser l’estudi no els ha mencionat, com que 3/4 parts de les 100 més grans multinacionals espanyoles tenen la seu a Madrid i que per tant és allí on tributen. És evident que, segons altres informacions, que grans inversions com la terminal T4 de Barajas o l’ampliació del Prado no han computat a la Comunitat de Madrid per ser infraestructures estatals. És evident que sense comptar l’aportació de les empreses i compatibilitzant adequadament els serveis rebuts a la comunitat, la inversió de l’estat, ja sigui directa o indirectament a la comunitat de Madrid és molt superior a altres comunitats. Només cal anar-hi i mirar per la finestra del taxi des de l’aeroport al centre de la ciutat.

És un insult i una falta de respecte als milers de ciutadans catalans que porten setmanes llevant-se 1 o 2 hores abans per anar a treballar, que tenen les targes de crèdit ratllades de tantes vegades que les han de fer servir per moure’s per les autopistes interurbanes, d’un aeroport que no hi ha manera que sigui intercontinental, d’un port relegat pel de València o unes infraestructures amb 20 o 30 anys de retard.

Però avui les matemàtiques ens han deixat en evidència i han atribuït les demandes des de Catalunya a pretensions nacionalistes exemptes de racionalitat. Quina necessitat n’hi havia?

No n’esteu farts de tanta misèria?

Ara a callar.

Fonts: Diariocrítico, Cinco Días, Libertad Digital, Público,…