soh!terrament -Un poble manipulat-

cap.jpg

SOh!terrament (la vergonya de un poble). Després de participar en les jornades d’informació i debat sobre el soterrament, la única conclusió que puc treure és que ens han tractat com a “tontos” (opinió majoritària entre els assistents). Com pot ser que aquests politics que han estat triats per el poble per a garantir la voluntat popular, puguin ser tant prepotents?, on estan totes aquestes paraules, de llibertat, democràcia, drets ciutadans i participació, de que tant s’omplen la boca?…. mentides, tot mentides.
Com a ciudatans, podrem saber quants diners ens ha costat aquesta pantomima?, se’ns va convidar a una implicació popular en el projecte, però a l’hora de la veritat, tot estava decidit. Quan no era per qüestions tècniques (Ministeri de Foment… “La Maleni” quina por…), era perquè així s’havia decidit amb TMB. Total que “vies fora”que va ser campanya emblemàtica de la lluita reivindicativa de St Feliu durant molts anys, res de res. Trambaix per damunt del soterrament, més vies, arribada del Metro, sí, però no hi ha una posició ferma per part de l’ajuntament d’on ha d’arribar, soterrament total a o parcial, parcial que és més barat i l’urbanització, “ara no toca” com deia el President Pujol.

Molts diners en campanyes publicitàries, per amagar les discrepàncies de un poble decebut i frustrat, que la seva única força, la paraula, no s’escolta. Aixó no serveix de res davant postures immobilistes i totalitaristes, no més calia veure al Sr Alegre regidor del nostre Ajuntament, al acabar les jornades del dissabte al matí, després de unes tenses participacions de les principals AA VV del poble, treien pit davant del Sr Alcalde, com dient “veus no passa res” , detalls que no se’ns va escapar a molts dels presents.

dibujo.jpgEl “circ” va començar amb dues sessions en les que van exposar les reunions mantingudes amb tècnics i veïns, conclusió: uns panells informatius on el tramvia passa per la dreta, esquerra o el centre… ¡¡senyors !! i l’opció de que no passi , on és? , es preguntava tothom, innegociable.

Continuem, taula rodona moderada per la persona que ha dut a terme tot aquest procés, Itziar González (regidora de l’ajuntament de Barcelona, independent a les llistes del PSC……), i una taula molt imparcial tots a favor del tramvia, on son les veus discordants? no les han convidat?, com pot ser?.

Diumenge mati, grups de treball, que bé, podrem posar sobre la taula les nostres propostes,… ni això. Els representats de les AA VV, els van tancar tots junts en una sala, no sigui que els polítics no puguin manipular amb tranquil·litat. Fins i tot els optimistes que pensàvem triar el color de les paperers o el models dels bancs, ni això, conclusions: és farà el soterrament, gran conclusió i la necessitat de un transport ràpid com el metro, què?, el finançament, què?, fora vies, què?.

Una oportunitat de planificar bé, pensant en el futur, s’ ha tornat amb una obra mestra de manipulació, prepotència, tirania i formes antidemocràtiques del politics davant el seus electors, i com ciudatans de St Feliu i electors de Vostès:

Exigim saber:

– Quant ens ha costat aquesta campanya?

– Quins interessos i de qui?, per a estar tant lligats de mans.

– És farà una consulta popular?

No he estat mai lligat a cap associació ni a “progressem amb el metro”, ni cap altre, sempre he cregut en la honestedat dels nostre polítics, però després de prendrem el pel en aquestes jornades, tinc les meves dubtes, solament voldria animar a la gent de St Feliu a exigir els nostres representants una veritable opció de opinar mitjançant una consulta popular.