Led Zeppelin i en Carles

[splashcast MPDI5358QD]

Artista

Led Zeppelin

Àlbum Physical Graffiti (1975)
Cançó que escoltes Kashmir
Compra’l iTunes

Potser és el dia tristot que fa en aquest cantó del Llobregat o la, no sé massa per què, necessitat imperiosa que poder compartir i ensenyar alguna de les coses que he anat aprenent que he decidit parlar-vos de la fascinant música dels 70.

I he pensat que tinc el deure moral d’educar a un dels col·lectius més necessitats de cultura, de forma ampla i universal. Aquest col·lectiu d’alts càrrecs de responsabilitat política no coneixen res més enllà de ‘Els pets’, ‘Sopa de Cabra’, ‘Els Gossos’ o ‘Els Impresentables’ (aquests darrers de gran furor entre el col.lectiu esmentat’). Tots ells excel·lents grups però que només son una conseqüència dels moviments que al llarg dels 70 i 80 van aparèixer en el món anglosaxó.

Carles, fill (nom imaginari per poder-me adreçar a una representació d’aquest col·lectiu), hi va haver una vegada un grup revolucionari de Rock, es deia Led Zeppelin, no cantava en català però eren molt bons.

Led Zeppelin era una banda britànica de Rock considerada una de les més importants d’aquest gènere i una de les més populars durant la dècada dels setanta. Fundada en 1968 pel guitarrista Jimmy Page, qui dock.jpgva pertànyer a la banda ‘The Yardbirds’, amb John Paul Jones al baix,  Robert Plant com  solista i John Bonham a la bateria, formant el que seria una de les més influents bandes de la història del rock. A més van incloure elements d’un ampli espectre d’influències, com blues, rock & roll clàssic, soul, música cèltica, música índia, àrab, folk, country i fins i tot reggae. A part d’aquesta marcada versatilitat quant a influències musicals es refereix, Led Zeppelin va demostrar en el seu repertori una musicalitat tal, que bé pot representar el valor de la dinàmica musical en el gènere de la música clàssica, que correspon amb formes i composicions molt estructurades, i que deixen en evidència la capacitat d’adaptar conceptes característics en la música del període barroc. (Això no ho dic jo, ho diu un que n’entén)

Després de 25 anys de la disgregació de la banda al 1980, la música de Led Zeppelin continua venent-se, gaudeix d’una àmplia difusió radiofònica. Fins a la data, ha venut més de 300 milions d’àlbums en el món i és la banda amb més discos de diamant (concedits cada 10 milions de vendes) de la història de la música, al costat de The Beatles. Els discs amb aquesta certificació són: Box Set (10 milions), Led Zeppelin II (12 milions), Led Zeppelin IV (22 milions), Houses of the Holy (11 milions) i Physical Graffiti (15 milions). Aquest darrer és el disc recomanat.

Fa poc, Page, Plant i Jones, acompanyats pel fill de John Bonham, Jason, es van reunir per a actuar en directe al novembre recuperant el nom de Led Zeppelin. Després d’anunciar aquest recital, el propi Jimmy Page, principal compositor del grup, no va descartar que la banda tornés a gravar nous temes.

Espero que t’agradi Carles.

Et deixo un vídeo de l’actuació de fa uns dies, fixa’t quins pèls.. Donem-nos pressa si els volem contractar per la festa major.

Anuncis