Lust, Caution (Deseo, peligro)

lust.jpgVaig dir que dels xinesos no volia ni veure els restaurants per una temporada..

Però la temptació ha estat gran i les ganes per veure l’obra de Ang Lee, ambientada al Shanghai de la segona guerra mundial i que parlés de ‘Desig i Sexe’ ha pogut amb els meus principis.

Ha valgut la pena, aquesta caixa d’aromes xinesa és una veritable meravella visual, auditiva i sensorial. Una pel·lícula llarga i lenta, on el temps no importa per introduir-te poc a poc en una història magistralment contada i encara més interpretada pels dos protagonistes principals.

Una història amb aroma clàssic de l’autora xinesa Eileen Chang, tal i com podíem veure a ‘Brokeback Mountain’. Una història que ens narra el desig de Tony Leung, un tros d’actor que interpreta a la perfecció el paper d’home fred i malparit que no pot resistir-se a enamorar-se. És aquest procés l’essència de la pel·lícula que malauradament se’n parlarà potser per les meravelloses escenes eròtiques, art pur en diria i que ha estat suficient per bloquejar-la als Estats Units i censurar les escenes eròtiques a la Xina, sense opció de ser nominada com la ‘Millor pel·lícula de parla no anglesa’.

L’art de la seducció, del desig més animal, envoltat de violència i duresa, magníficament escenificat en el cos de Wei Tang, una preciositat de dona, que ben bé es mereix les potetes del ‘Lleó d’Or’ que ha obtingut el film al darrer festival de Venècia.

La pel·lícula però és excessivament llarga (més de 2 hores i mitja) i excessivament lenta, especialment al principi. Ja entenc que no és arribar i au, al llit, però potser no calia tanta preparació. Que ens ho hagués resumit en 1 hora i mitja ja m’hagués estat bé.

No sé que en pensa en Gorina, probablement la destrossi que és el que dóna més audiència, però el bon regust que m’he emportat ja no me’l treurà. Si teniu dues hores i mitja per dedicar a l’art, no dubteu en experimentar aquesta caixa d’essències orientals. Però ja se sap que sobre gustos…

lust-1.jpg

Web: http://www.deseo-peligro.es/

La música està francament en línia, us deixo un fragment de la banda sonora:

Amb el vídeo ja us podeu fer una bona idea del que aneu a veure: