Disc de la setmana: Wilson Pickett

[splashcast ZUMO9876NK]

Artista

Wilson Pickett

Àlbum It’s harder now (1999)
Cançó que escoltes Soul Survivor
Compra’l iTunes

Wilson Pickett és una d’aquells monstres del ‘soul’ que cada vegada que poso un disc d’ell he d’anar a buscar la perruca que tinc guardada per quan Led Zeppelin vingui a SF  i inevitablement posar-me a ballar.. Essent un dels cantants més populars dels 60’s va introduir l’estil agressiu i rítmic a la música soul. Sempre envoltat d’excel·lents bandes va ser als estudis de gravació Stax Studios de Memphis, Tennessee i The Fame Studio in Muscle Shoals Alabama que Pickett va gravar tota una sèrie d’èxits que el farien ser el rei del R&B entre el 1963 i 1972, incloent “In the Midnight Hour“, “Mustang Sally”, i “Broadway Funky”, entre altres.

wp2.jpgNascut a Prattville (Alabama), Wilson Pickett es va traslladar a Detroit (Michigan) als setze anys i feia el seu debut professional com el cantant de The Violinaires al final dels anys 50. Des de 1961 a 1963 es va ajuntar amb Els Falcons, escrivint i cantant al 1962 “I Found Love.” Pickett finalment va decidir cantar sol produint els èxits “If You Love Me” i “It’s Too Late.”

El 1964, Pickett va signar amb la llegendària Atlantic Records i feia els seus primers enregistraments als Stax Studios a Memphis (Tennessee) produint els èxits “In the Midnight Hour” i “Don’t Fight del seu àlbum The Exciting Wilson Pickett, convertint-se ja amb una estrella del soul. Pickett va tenir un gran èxit amb el  “Hey Jude” dels Beatles, seguint al 1970 per “Sugar, Sugar.”

És un veritable plaer recuperar aquests monstres del 60 i 70 amb una música que sortia de l’ànima (‘soul’) i que han estat els precursors amb el seu Rithm and Blues del Rock dels 70 i 80, A ell se’l considera el gran influenciador dels Rolling Stones.

Considerat el Princep del Soul (amb permís de ‘Prince’, es clar) té el sant coratge al 1999 (amb 60 anys) de gravar el que ha estat el seu darrer disc (It’s harder now). Un disc increïblement bo de la primera a la darrera cançó. Us he posat com exemple ‘Soul Survivor’, fent referència que ja no queda ningú de la seva generació..

Ara ja no queda ni ell, malauradament ens va deixar un 19 de gener (mira, el meu Sant) d’un atac de cor als 64 anys.

Tot un crack..

Us deixo un vídeo gravat als 70 amb el seu ‘In The Midnight Hour’: