Disc de la setmana: La tieta Gladys

[splashcast MLLW5221GZ]

Artista

Gladys Knight

Àlbum Essential Collection (Recopilació del 1999)
Cançó que escoltes Midnight Train To Georgia (1973)

Avui us recomano una altra de les tietes del soul, la Gladys Knight.

Gladys Knight, va néixer el 28 de maig de 1944 a Atlanta, i és considerada per molts com una de les millors cantants de soul.

Durant les seves primeres dècades en la música va formar Gladys Knight & The Pips al costat del seu germà Merald Knight i dos dels seus cosins. Van fer el seu primer top 10 el 1961 amb el tema “Every Beat of My Heart“, el qual contenia una gran influència del doo wop. Van firmar per “Fury” i per “Maxx” i van llançar els singles “Letter Full of Tears” i “Giving Up“, però fins que no van fitxar per Motown el 1966 no els va arribar el seu gran èxit. Influïts per la seva tradició gospel i artistes soul van tenir èxits com “I Heard It Through theGrapevine“, “If I were Your Woman“, “It Should Have Been Me“, “The End of Our Road” o “Friendship Train“.gladys_knightgif-imatge-gif-200x253-pixels.jpg

El 1973, Gladys Knight va llançar el seu major èxit a Motown, “Neither One of Us“, i poc després van abandonar la discogràfica per firmar amb Buddah. En aquest nou segell es van consolidar llançant tres de les seves cançons més famoses “Midnight Train to Geòrgia“, que podeu sentir en aquest article, “I’ve Got to Use My Imagination, ” i “Best Thing That Ever Happened to Me“.

Després d’aquesta època Gladys es va anar separant cada vegada més del grup i movent-se cap el gospel, línia en la qual avui encara es manté. A mitjans dels anys 90 va assolir major notorietat amb un dueto amb Frank Sinatra inclòs a l’àlbum “Duets“. El 2005 va editar “One voice“, un disc de gospel en el qual col·labora The Saints Unified Voices i amb el qual va aconseguir posicionar-se en el més alt de les llistes del gènere. Un any després, l’octubre de 2006, torna amb un àlbum en el qual torna al jazz més clàssic amb temes de Duke Ellington i Gershwinentre d’altres, titulat “Before em “.Personalment m’encanta i espero, si no la coneixeu a la tieta Gladys, que aquesta recomanació serveixi per conèixer-la.

Us deixo un fantastic vídeo gravat als 70 amb el seu ‘Neither one of us‘:

Més informació a ‘All Music’: Gladys Knight

Més bones festes…