Disc de la Setmana: Dan Fogelberg “Phoenix”

[splashcast c PTFS6400ZW

phoenix

Artista: Dan Fogelberg

Àlbum: Phoenix

Cançó que escoltes: Longer

La recomanació d’aquesta setmana la personalitzaré amb un disc “Phoenix”, però vol ser un homenatge a tota una trajectòria com a “songwriter” (cantautor).

Dan és un d’aquests músics compositors que van

sortir a principis del seixanta, amb un lleuger toc country, no va tindre el èxit massiu què van tindre algun dels seus contemporanis però sempre ha sabut mantenir un lloc preferent.

Ha mort recentment als 56 anys, la música de Fogelberg, era poderosa en la seva senzillesa, El no es recolzava en el volum de la seva veu per a expressar emocions; en lloc d’això, optava per fer-lo de manera suau i tendra, emprant lletres commovedores. Cançons com “Same old lang syne”, en les quals un home recorda el passat després de trobar-se amb una antiga núvia en el Nadal, es van convertir en clàssics no solament per la seva interpretació, sinó per la història en les seves lletres.

El seu major èxit musical es va donar en les dècades de 1970 i principis de la de 1980, quan va assolir diversos discos de platí gràcies a temes com “The Power of Gold” i “Leader of the Band” , un homenatge al seu pare director d’una banda musical , “Longer” (hi ha una versió en espanyol cantada per Ana Belen). El seu primer àlbum va aparèixer en 1972.

Ha gravat un bon grapat de bones cançons, en uns 20 discos, petites joies, que van del country, al folk creant un estil que va ser reconegut com a “soft rock”, no ha estat mai un nº 1 en vendes, però ha tingut un bon grapat de incondicionals que hem seguit els seus treballs.

Anuncis