L’home dels nassos

Avui és el dia de ‘L’home dels nassos‘ (*):


El vídeo és obra de Philip Scott Johnson, el mateix que ens va emocionar amb ‘Woman in Art‘ i ‘Woman in Film‘. Tot un artista.

Aquest és el darrer article del 2007 i següent vídeo podia ser un bon resum del nostre primer any:

[splashcast NSGS5696VS]

 Bon Cap d’Any i Felicitat pel 2008 !

(*) L’home dels nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l’any. Només se’l pot veure, però, el 31 de desembre, o cap d’any.
Segons Joan Amades, l’home dels nassos sembla ser una degeneració d’un personatge mític que simbolitzava l’any. Tradicionalment, se sol explicar a la mainada que en aquest dia surt l’home dels nassos, una persona que té tants nassos com dies té l’any. Els nens s’imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l’any li queda només un dia per acabar. Per arrodonir la broma, se solia dir als nens que se l’acabava de veure passar per algun carrer proper, per tal que correguessin a veure si el podien trobar. També hi havia qui creia veure’l a les canonades de l’aigua i així ho feien saber a les criatures. Actualment, en algunes ciutats o pobles s’organitza una cercavila amb un capgròs representant l’home dels nassos.
En els pobles petits, es deia que apareix a l’església i devora la pica de l’aigua beneïda.
A Barcelona era tradició de trobar l’Home dels nassos a les 12 en punt a la plaça del Palau, davant la Llotja, dalt d’un cadafal perquè tothom el vegi mocar-se amb unes quantes dotzenes de llençols els 365 nassos que s’espera que tengui per tot el cos, ja que no li caben a la cara. (Wikipèdia)
Anuncis