Disc de la setmana: Primavera en NY


[splashcast OVDL5936DH]
Artista

Martirio

Àlbum Primavera en Nueva York (Oct 2006)
Cançó que escoltes Ese sentimiento que se llama amor

 

D’acord, ho tinc clar. Sé que hauré d’aguantar comentaris a les ‘webs amigues’ del jovent cibernèticament actiu a l’espai blocaire de la meva població. Però no puc deixar de fer una exquisida aportació cultural, diferencial potser, als nostres lectors.

martirio.jpgJa sigui pel ‘look’ o per lo transgressora de la seva personalitat, he tingut sempre debilitat per aquest tros d’artista. L’he amagat d’acord, però ara, amb aquest disc penso que l’hem de treure de l’armari.

La Martirio ens presenta una història musical d’estar bojament enamorat, perdent l’amor, sentint-se rebutjat, experimentant pena i remordiment o l’ amor que es torna a trobar. L’ordre de les cançons fan la crònica d’un viatge per les muntanyes russes de les emocions.

La seva veu és cristall clar i net. L’estil d’aquest enregistrament es recolza més sobre jazz que bolero o tango, a causa del piano meravellós que sona de Kenny Drew, Jr., amb el baix de George Mraz, i la bateria de Dafnis Prieto, present per tot arreu. Hi ha intervencions del guitarrista Edgardo Miranda, el clarinetista Paquito D’Rivera o Houston Person de saxofonista, i un solitari trombó de Claudio Roditio. La majoria de les composicions són balades i és difícil escollir-ne una de millor que les altres. Una gran varietat de compositors espanyols col·laboren amb el material, seleccionat immaculadament per la cantant i els productors Nat Chediak i Fernando Trueba. Aquest és el millor disc de la Martirio fins ara. (all music)

No us perdeu el seu web: http://www.martirioweb.com/

Us deixo una entrevista que li van fer a propòsit del disc: