Disc de la Setmana: Will Johnson “Vultures await”

[splashcast c AILO1293TX

529266

Will Johnson és un cantautor (songwriter) texà al que se li defineix com un artesà del folk pop entri Uncle Tupelo, Drive By Truckers, Neil Young i The Replacements. Autor prolífic, en els últims vuit anys ha publicat deu discos entre grups i projectes paral·lels: Centro-Matic o South Sant Gabriel. El seu últim treball en solitari, després del genial “Murder O Tides”, és el recentment editat “Vultures Await”, on Will Johnson s’acosta de puntetes a una música amb atmosferes recòndites i intimistes, amb espais presos pel secretisme de les seves lletres, concebudes a partir del murmuri.

Aprenent de sons en aquesta fàbrica d’experiència musical que és Texas, juga en solitari en una espècie de minimalisme, vertebrat pel toc delicat i suau de la seva veu. És un treball digne, discret per l’absència de temes indelebles després de la primera escolta, però inspirat en un pudor d’agrair, on -“Just to know what you’veu been dreaming”- es desmarca com un deliciós homenatge al amor.

Una veu trèmula com la de Johnson obri un LP en el qual el personatge ens situa en un lloc ple de melangia, el disc es creix amb cada escolta, amb cada detall: instrumentació minimalista i una composició excel·lent. Aquest home és un geni.

“Timbre country con un pellizco de emotividad, todo ello con la voz áspera y penetrante de Will Johnson.” Rolling Stone.


“Lo que hace de Will Johnson un compositor fenomenal es que opta por el lenguaje más sencillo para pintar un cuadro abstracto.” Ben Gibbard.

[Youtube=http://es.youtube.com/watch?v=_zRqOtdxdb8]

Anuncis