27è Festival de Jazz Terrassa (avanç del programa)

cart27fjtp.jpg

Ja ho tenim ací del 20 de febrer al 16 de març arriba una nova edició de Festival de Jazz de Terrassa, al contrari del Festival de Jazz de Barcelona, de aquest soc un fan incondicional i personalment crec que està a l’alçada dels millors que és fan a l’Estat.

Una acurada programació amb lo bo i millor del jazz Internacional amb músic de casa nostra,els noms més consagrats estaran al costat de figures emergents del panorama jazzístic, ajunta el jazz clàssic amb propostes que exploren nous horitzons del gènere.

Presentacions de nous projectes i treballs discogràfics, produccions especials, trenta-nou concerts tretze dels qual gratuïts (plaça Vella, plaça Catalunya) amb la intenció de acostar el jazz a tothom , a banda del Parc de Vallparadís, escenari del Pícnic Jazz Vallparadís, que enguany celebra el seu 10è aniversari. Com és habitual, el Festival comptarà amb la ja clàssica Nit de Blues, les sessions golfes, conferències, exposicions i un cicle de cinema.

fb0290g.jpgEl concerts de pagament a la Nova Jazz Cava, (edifici singular, antiga sala de ball de l’ateneu, amb planta de forma octogonal i la seva gran alçària lliure interior, amb les atractives encavallades de fusta de l’estructura de la coberta).

Front a la tòpica imatge del petit club de jazz, que aconsegueix el caliu a base d’uns espais reduïts, amb mala visibilitat i amb l’aire espès, ens trobem amb una àmplia sala ben climatitzada, il·luminació adequada, tant escènica com ambiental, i una elevada tecnologia electroacústica. Aquestes qualitats satisfan les més altes exigències d’una sala de concerts.

gjazzcava.jpg

Però les sensacions s’obren només passar la porta, per darrera l’escenari, un munt de fotografies del millors jazzmens de l’historia, penjades de les parets i sostres, aquells músics que han deixat les seves notes surant a l’atmosfera del local, et claven els seus ulls, més fotos, moltes signades i la col·lecció del cartells dels festivals passats, música de fons i l’ambient et porten a un estat d’inquietud que no cessa fins que s’escoltés les primeres notes al escenari, i desprès a gaudir del concert.

La programació te unes propostes força interessants:

51l5g2fsjel_ss500_.jpg

Jean-Luc Ponty amb el seu últim projecte “The Atacama Experience” inspirat en el desert Xile de Atacama, continua amb la fusió elèctrica dels 70 i 80 que li va fer famós.

jmcyvpjuj31.jpg

Més complicada es la proposta que ens presenten Ricard Galliano, Paolo Fresu i Jan Lungren (acordió, trompeta i piano) amb el seu també últim treball “Mare Nostrum”, una formació atípica en el jazz, però amb tres grans instrumentistes de reconeguda vàlua.

solal_solitude.jpg

Martial Solal , als seus 80 anys és un dels mes grans pianistes primer com a “sideman” del millor músics de l’època i més tard com figura indiscutible que és. Interpretarà temes del seu nou disc “Solitude”.

rhoda-scott.jpg

Rhoda Scott com Martial Solal fa la seva primera actuació a Catalunya, organista (hammond B3) què amb el bateria Bobby Durham i el saxo Red Halloway ens presentarà el seu “Atlantic city memorial”, soul, funk, gospel, jazz, una bona barreja de ritmes i sons.

Això és simplement un avanç del que podrem veure en La Nova Jazz Cava, aviat penjaré el programa complert i comentaris dels altres músics i concerts, haurà grates sorpreses, com per no perdre-se-les..

Anuncis