Disc de la Setmana: Warren Zevon “The wind”

Warren Zevon, un dels cantautors nord-americans més satírics i salvatges de la seva c533464x6dl.jpggeneració. El músic i cantant, nascut en 1947 a Chicago, conegut per les seves enginyoses lletres, uns arranjaments cuidats i la seva veu greu, va començar en el món de la música a la fi dels anys 60, però els seus primers discos, com “Wanted. Dead or alive”, de 1969, no van tenir molt èxit de vendes. Zevon va tocar amb els clàssics Everly Brothers abans de 1976, quan va editar el seu fonamental Warren Zevon. Però també va escriure cançons para The Turtles i la cantant hispana Linda Ronstadt. El seu disc de 1976, que incloïa un clàssic com ‘I’ll sleep when I’m dead’, va ser produït per Jackson Browne i para Zevon va significar el començament d’una sòlida carrera com cantant solista.

Warren Zevon - The Wind (2003)

[splashcast c PFNT6218OS

 

En 1978 va editar ‘Excitable boy’, que li va proporcionar el seu major èxit fins al moment i va posar de manifest el seu peculiar sentit de l’humor. El disc contenia també el seu major supervendes, ‘Werewolves of London’, (Tom Cruise el va cantar en la “oscarizada” “El color del Dinero” de Martin Scorsese).

Però la seva carrera va començar a sofrir els problemes del consum abusiu d’alcohol i hygiene.jpgheroïna, que el cantant va acabar superant amb els anys (D’aquesta època és altre dels seus millors dics Sentimental Hygiene’. AL principi dels anys 90 ho van reivindicar i van retornar a l’actualitat els membres del grup REM, amb qui va gravar sota el nom de ‘Hindu love gods’ un disc amb versions de clàssics del blues i fins i tot de Prince. I en el 2000 va publicar un irònic i profètic ‘Life’ll kill ja’ (‘La vida et matarà’).

A Zevon, que tenia 56 anys, se li va diagnosticar un càncer terminal de pulmó els metges li van donar només tres mesos de vida. No obstant això, va superar amb escreix el termini i va tenir temps d’acabar el seu últim disc, ‘The wind’, publicat al 2003 i que ha arribat al nombre 16 de la llista de ‘Billboard’.

Com a mostra de la influència que Warren Zevon ha exercit sobre altres músics, en el seu últim disc li acompanyaven Bruce Springsteen, Ry Cooder, Don Henley, Jackson Browne i Dwight Yoakam. També fa una versió del clàssic de Bob Dylan ‘Knockin’ on heaven’s door’

El càncer venç al cantant Warren Zevon un mes després d’acabar el seu últim disc.

Anuncis