27é FESTIVAL DE JAZZ TERRASSA (Programació definitiva)

28 JAZZTERRASSA FESTIVAL

dibujo.jpg

Ja tenim ací el programa definitiu del 27 Festival de Jazz de Terrassa, com us vaig prometre, una mirada ràpida a la programació, decebedora, cap nom dels quals es parlava, ni Jon Faddis, ni Wayne Shorter…una vegada passat el disgust tornes a llegir-la i vas trobant que després de tot no està tan malament. Propostes que recorren totes les cares del jazz, apostant per qualitat i deixant fora músics de renom i proposant un cartell molt compacte, presentant nous projectes en exclusiva o com primícia, unit a les ja habituals sessions golfes, passades de pel·lícules (Chet Baker, Anita O’Day), el picnic de Vallparadis el diumenge 09/03 una forma diferent d’escoltar jazz, les actuacions gratuïtes en la Plaça Vella o Catalunya els migdia de dissabtes i diumenges, recomanaria el concert La Porteña Jazz Band (llegendària agrupació considerada com una de les millors orquestra tradicionals de jazz) i el trompetista local Josep Mª Farràs amb JazzSpirits.

Propostes interessants, des del meu punt de vista, fore de les ja esmentades en l’article anterior, Solal, Fresu, Jen Luc Ponty, Galliano, Rhoda Scoot, poden ser:

[splashcast FAGO3006LG]

TOOTS THIELEMANS, armonicista Belga és una de les figures del jazz encara en actiu, instrument poc habitual en el jazz al que ha dotat d’una imaginació melòdica inhabitual, ha acompanyat a Ella Fitgerald, Bill Evans, Jenny Tristano Benny Goodman i un llarg etc dels millors músics de la seva època, de la mà de Quincy Jones ha posat música a nombroses pel·lícules.

NASHEET WAITS, bateria, es presenta per primera vegada amb el seu grup, després d’una carrera com sideman en la qual se li ha considerat com un dels bateries més interessant i creatiu d’avui dia, entre les seves col·laboracions podem citar, Sonny Rollins, Mcoy Tyner, Charles Mingus… , es presenta en quartet (saxo, piano, contrabaix) i tenir en compte que el Pianista és Jason Moran consolidat amb no més 32 anys a l’escena jasistica mundial.

Jason Moran

ANN HAMPTON CALLAWAY & BBJT, La Big Band de Jazz de Terrassa una de les millors formacions que existeix en el seu gènere conduida per John Dubuclet, té l’honor d’acompanyar a una de les millors veus del jazz de l’actualitat i excel·lent compositora, especialista en balades que en la seva veu semblen fresques i noves, com si haguessin estat escrites especialment per a ella, (ha aparegut cantant ‘Come Rain or Come Shine’ a la pel•lícula ‘The Good Shepherd’ (El Bon Pastor) dirigida per Robert de Niro). Ens endinsa en el repertori de Cole Porter, Rogers & Hart i Ella Fitzgerals de la què és especialista.

CHARLES McPHERSON, saxo alt, gran booper amb un llenguatge molt particular interpretant el blues, als seus seixanta-nou anys és un dels més fidels deixebles de Charlie Parker, manté la seva força i vigor en escena està en l’apogeu de la seva carrera , combina passió i sentiment sobretot en les seves improvisacions.

PEE WEE ELLIS, En l’equació Pee Wee Ellis = rythm and blues + funk, no hi ha cap incògnita. La qual cosa no ha de sorprendre’ns, ja que aquest saxofonista ha estat, durant molts anys, l’arquitecte del so de dos dels cantants més carismàtics de finals del segle XX: James Brown i Van Morrison, sessió trepidant de bona música.

I a més bons músics de l’estat, Perico Sambeat, Guillermo McGuill, Mariano Diaz, el Flamenco del Niño Josele, Ramon Cardo, Antonio Serrano.. Sessions de lindy hop, claque i un concert de blues a càrrec del guitarrista PHILLIP WALKER (no tinc referències), què sembla interessant.

Bé ja teniu on triar, aquest buit que heu fet en l’agenda és l’hora d’omplir-lo de bon Jazz, aquí podreu trobar la programació completa;

http://www.jazzterrassa.org/