Web2.0: Musicovery

Avui us introduiré un dels webs més visualment i tecnològicament interessants dels que hi podem trobar per escoltar música per internet:

Web: http://www.musicovery.com/

musicovery1.jpg

Es tracta de ‘Musicovery‘. Aquesta és una xarxa social per compartir música que se’ns presenta d’una forma visual gràfica. Està basat amb la xarxa ‘Pandora‘ que malauradament no funciona pel nostre país: pandora-internet-radio-find-new-music-listen-to-free-web-radio.jpgWe are deeply, deeply sorry to say that due to licensing constraints, we can no longer allow access to Pandora for listeners located outside of the U.S. We will continue to work diligently to realize the vision of a truly global Pandora, but for the time being we are required to restrict its use. We are very sad to have to do this, but there is no other alternative, adduint com veieu a problemes de llicències pels qui accedim de fora dels Estats Units.

En canvi Musicovery sí que funciona, i ho fa prou bé. Com a xarxa que comparteix música està basada amb les preferències que els usuaris van establint, acabant creant tota una successió de temes relacionats que a musicovery-radio-virtual-basada-en-pandora.jpgla vegada estan ordenats per categories de música. És interessant el panell superior on en un espai de 2 dimensions pots clicar a qualsevol punt entre les variables: Positiu, Negatiu, Energètic i Relax. Per cada tema teniu links a ‘Amazon’, ‘iTunes’ i ‘eBay’. Fins i tot et pots donar d’alta i influir en la preferència dels temes que vols escoltar.

La ‘pega’ que té, com la majoria d’aquestes webs, és que està molt freqüentada pel jovent i no es prodiga precisament en les categories de ‘música clàssica’ i ‘jazz’, que és justament el que més m’interessaria i el resultat és un catàleg relativament pobre de temes, fent-se molt sovint massa repetitiu. No es pot tenir tot….

El millor és que veieu el tutorial d’exemple:

[splashcast KZXE4619CJ]