On menjar bé, al nostre país

logo-casafonda.jpg

En aquest moments on, per davant de tot, és dóna més importància a “lo bonito”, “lo guapo”, “lo fashion”. El snobisme ja no és una moda, és una careta que estem duent contínuament, per no quedar fora del rotllo de la modernitat, i en el menjar, i els restaurants és on més ens retratem.

pollastreambescamarlans.jpgbacallaambceba.jpgcargolsguisats.jpg

 

Jo avui voldria reivindicar, aquells llocs tradicionals de casa nostra, molt més propers, sense mesos d’espera per gaudir de una taula, on en tots ells ens parlaran amb cordialitat i amb la nostra llengua, on segur que no trobarem “perlitas de foie…” ni “ragoût de col-i-flor” i encara menys “espardenyes empanades amb esponja de coco” però si un bon conill amb ceps per llepar-se els dits, un ànec amb peres, que entre pels ulls, i aquells pollastre amb escamarlans que et fan perdre el sentit, embotits, pa amb tomàquet ……tot ben regat amb vi de la terra,.. ah¡¡¡ em deixava la diferencia més gran, el preu.. deu ni do quina diferencia de preu.

dibujo.jpg

 

Parlo de “Les Cases Fonda”, hereves de les fondes, la institució més tradicional de l’hostaleria catalana, la xarxa de “Cases Fonda” (amb 60 establiments distribuïts per tota Catalunya) ofereix una genuïna i especial oferta d’allotjament: el de restaurant amb allotjament. Luxoses o modestes, rurals o urbanes, grans o petites, en totes està garantida una bona acollida, la conversa amena i una habitació sempre a punt. Però en totes elles el més important segueix sent el menjador, on se serveixen els plats de sempre al costat de les noves creacions. Perquè donar bé per a menjar a l’hoste és símbol de la més genuïna hospitalitat.