Disc de la Setmana: Petra Magoni – Ferruccio Spinetti

Artista

Petra Magoni – Ferruccio Spinetti

Àlbum Musica Nuda
Cançó que escoltes I will survive

“Aquest disc és una petita joia. Vaig arribar a ell a través de la versió d’I will survive que vaig escoltar en la ràdio i no vaig parar fins a aconseguir-lo. Petra Magoni i Ferruccio Spinetti són dos músics italians amb una llarga carrera que van unir el seu talent per a aquest treball. Es tracta d’un disc aparentment.

molt senzill, semblant en format aquell meravellós disc de 1988 de Helen Merrill i Ron Carter “Duets”, ja que, com diu el títol és música nua, només té la veu de Petra i el contrabaix de Ferruccio. Amb aquests dos elements creen un disc que arriba a sorprendre i resultar brillant en determinats moments.

petra_ferruccio.jpg

En ell desgranen 15 cançons d’estils molt variats (des del pop, música disc, jazz, cançó italiana, balades…) i les presenten sota la seva pròpia mirada. És un exercici arriscat el netejar de tot artifici a les cançons i mostrar-les així, ja que pot resultar tediós per a qui ho escolti, i és aquí on l’elecció dels temes té un paper importantissim per a conseguir un disc equilibrat.

La veu de Petra resulta sorprenent per la seva claredat, la seva potència i l’amplitud de registre que cobreix. Encara que és en les cançons en el seu italià quan es mostra més relaxada, en la resta de temes segueix sent espectacular. Ferrucio demostra la versatilitat del contrabaix tocant-lo tant en un estil més jazzístic com amb arc, i aporta el suport de la melodia a les cançons. En alguns moments es deixen dur per certa improvisació, però són capaces de mantenir-se fidels als temes originals. La pena d’aquest tipus de discos és que passin totalment desapercebuts a pesar de l’excel·lent qualitat que presenten. Si bé és cert que ha d’agradar-te el tipus de cançó triada i aquest toc jazz que donen a les cançons per a gaudir-lo.

Posteriorment han explotat el producte amb un segon disc i un directe a Paris, en els que la qualitat dels intèrprets es la mateixa, però no deixa de ser més de lo mateix, escoltem aquesta primera col·laboració, una mica arriscada però la més fresca i sorprenent.

Anuncis