Taller de fotografia (15)

taller15Què tal amics? Compte enrere per Setmana Santa? Encara em queda més d’una setmana de treball, pensa que ja no puc més… Sí, és el que ens passa a tots però ànims que ja queda poc i tot el que no hem practicat setmana a setmana ara ho podrem fer a les vacances.. Sí home, no penso en una altra cosa…

Com que ens queden un parell de classes abans de les vacances he pensat treballar el que hem après en tots els tallers anteriors i recopilar les típiques situacions que ens podem trobar quan sortim aquests propers dies. Mira és la primera cosa amb seny que dius des de fa molt temps….

Que et sembla la idea?

Taller de fotografia (15): 20 situacions per Setmana Santa (part 1)

Avui en treballarem els 10 primers i bàsicament tractarem tots els que fan referència al control de la tècnica de la llum  a les nostres fotografies. Intenteu buscar les situacions que us proposo (tot i que en hi ha algunes que seran difícils a les vostres sortides) i partiu de les recomanacions que us dono per anar experimentant. No us agafeu les recomanacions com ‘absolutes’, podríeu fer el contrari del que us dic i treure bones fotos.. Definitivament la fotografia no és una ciència exacta, com pots dir que si fem el contrari també val? Simplement per què hi ha moltes situacions i cada una probablement mereixeria un tractament diferent, el que he intentat és reproduir les situacions clàssiques. Preparat?

Comentaris
taller151 La tarda: Busqueu la llum de la tarda, una mica abans de que es posi el sol. Les ombres llargues i els tons grocs i taronges de la llum del sol son elements segurs d’una bona foto, especialment a les ciutats on podeu buscar aquests tons a monuments i carrers.Treballar: Color, contrastos
Consells: 

taller15
taller152 L’hora blava: Posat el sol però encara en ple crepuscle és un bon moment per començar les fotos nocturnes ja que podreu obtenir cels fantàsticament blaus combinats amb edificis i carrers que comencen a il·luminar-se.Treballar: Color blau. Il.luminació.
Consells: 

taller15
taller153 La nit: No podeu tornar de vacances sense una foto de nit. Busqueu el motiu i estudieu la seva il·luminació.Treballar: Color, nitidesa, exposició, foscor del cel.
Consells: 

taller15
taller154 Les postes de sol: Depenent de les condicions meteorològiques les postes de sol poden ser veritables espectacles, especialment combinades amb núvols i altres elements que trobem en el camí (reflexions a l’aigua o paisatges amb llums tènues)Treballar: Color, contrastos i lluminositat.
Consells: 

taller15
taller155 Anem de museus: Les fotos de museus i interiors en general no son fàcils, ja heu après que la manca de llum, les il·luminacions grogues i les baixes velocitats son elements que cal dominar si és que voleu anar més enllà de disparar amb flash.Treballar: Color, nitidesa. Ús del flash.
Consells: 

taller15
taller15
taller156 Els interiors: Entreu a esglésies i catedrals i estudieu el quadre perfecte i d’on ve la llum. Reflexes de vidrieres i il·luminacions artificials addicionals poden ser bons elements que complementin una bona fotografia. No feu servir el flash per plans generals, simplement no podrà il·luminar tot l’espai.Treballar: Il.uminació, detalls amb nitidesa.
Consells: 

taller15
taller157 El contrallum: Practiqueu els contrallums. Son complicats sí, però fons i primer pla poden arribar a un equilibri interessant, especialment treballeu ‘el color’ i la ‘llum’ de tots els objectes que surten a la foto.Treballar: lluminositat del primer pla i exposició en general. Ús del flash de complement.
Consells: 

taller15
taller158 Aneu a la neu? Cap problema. Repasseu els primers tallers i sabrem fer bones fotos de quadres nevats. penseu que a la càmera ens arriba tant llum directa del sol com reflexada de la neu i per tant ‘la lluminositat’ serà un tema a treballar. I què em dieu del color? Sabrem aconseguir aquest to blavós de la neu?Treballar: Lluminositat correcta. Color blavós.
Consells: 

taller15
taller159 O preferiu els deserts? Els deserts o quadres amb molta llum, platges o paisatges amb poca vegetació son complicats de captar. Les fotos us surten fosques? La sorra no us surt groga? Doncs ja sabeu el que heu de fer.Treballar: Lluminositat correcta. Color de la sorra.
Consells: 

taller15
taller1510 Els paisatges: En general no presenten situacions complexes però si el dia és solejat intentem captar la ‘blavor del cel’ i els ‘detalls’ del paisatge tot el més enfocat que podem. Treballeu l’enfoc i la nitidesa.Treballar: Color, contrastos, nitidesa, enfoc.
Consells: 

taller15

Haureu vist que no he posat res a la casella de ‘Velocitat’, la raó és que prefereixo que de moment controleu la lluminositat manipulant l’apertura. Simplement mireu quina velocitat us proposa la càmera i calculeu-ne els efectes.

Espero que em feu arribar els vostres dubtes abans de marxar….Bona setmana i fins el proper dilluns.<<< Veure tots els articles de ‘Taller de Fotografia’