Disc de la Setmana: Sílvia Pérez Cruz & Ravid Goldschmidt “Llama”

hangdrum.jpg

Aquest meravellós enregistrament de música contemplativa instigada per l’acústica de l’enregistrament en directe ( Capella de la Mare de Deu de l’Esperança), tenyida de tristesa i melangia com si es tractés d’una enyorança d’altre temps o lloc.
“Llamas” és, al meu entendre, l’únic enregistrament fins a la data en la qual el “Hang” (instrument de percussió) destaca com solista i únic Instrument, llevat de la meravellosa veu de Sílvia Pérez Cruz.

Atret per la bellesa del so del HANG, el percussionista Ravid Goldschmidt va abandonar el seu país per a dedicar-se a l’estudi i manufactura d’aquest bell i desconegut instrument melòdic de percussió, fins a desenvolupar una tècnica única en la seva interpretació i convertir-se en un autèntic mestre del HANG. Situat a Barcelona des de 2004, Ravid ve realitzant concerts i actuacions a Espanya i resta d’Europa, havent gravat diversos discos de la seva pròpia autoria i realitza col·laboracions musicals amb artistes de reconegut prestigi. Les actuacions de Ravid assoleixen crear una atmosfera d’absoluta bellesa i relaxació que fascina al públic existent.

music-Llamaskeepsidewise


Artista

Sílvia Pérez Cruz & Ravid Goldschmidt

Àlbum Llama
Cançó que escoltes I’m all smiles

Sílvia Pérez Cruz, (1983 Palafargell) és alhora una vocalista i saxofonista de jazz, amb un curriculum formatiu impressionant a la seva joventut, té una veu única, amb un toc de nen malcriat. Especialista en improvisacions, fusiona tant el fado com els estils africans i el jazz (el seu últim projecte Las Migas” és un quartet femení de flamenc), interpreta el repertori de Bill Evans, forma part del nonet de Joan Monne o canta amb la Big band de Perico Sambeat, tot un descobriment que val molt la pena escoltar.

hangdrum.jpg“La paraula Hang prové del dialecte de Berna, significa “mà” i es pronuncia així com s’escriu. El Hang és una invenció de Felix Rohner i Sabina Schórer, creadors dels instruments de Panart. Constitueix el resultat de molts anys d’investigació sobre el steelpan i també és el producte d’un estudi exhaustiu portat a terme sobre una àmplia col·lecció d’instruments de tot el món – com els gongs, els gamelan, els gatam, els tambors, les campanes, les serres musicals, etc. L’instrument es toca amb les mans i produeix sons de tipus Udu per la ressonància de l’aire, molt semblats als de campanes o “steelpans” afinats harmònicament. La nota interna, en la part inferior de la volta, és la greu i quan es toca suaument dóna lloc a un canvi de to semblant al talking-drum. Al voltant de la nota central greu es troben de set a nou notes afinades harmònicament. Els hangs poden ser fabricats en més de 45 escales musicals diferents, segons la comanda del comprador. A més està constituït per diverses capes de metalls resistents i especials que garanteixen una llarga estabilitat de so. El seu diàmetre és de 53 cm i la seva altura.”

Últim treball de Sílvia Pérez Cruz “En la imaginación” con Javier Colina

Anuncis