Panoramio: Fotos del món

panoramio-titol.jpgAvui us presento un recurs ben interessant. Es tracta de Panoramio, un lloc web que allotja fotografies i les situa geogràficament al lloc del món d’on pertanyen.

Un recurs de la factoria ‘Google’ que fa ús de la potent eina de ‘Google Earth‘ o ‘Google Maps‘ per situar les fotografies geogràficament. Permet l’allotjament de fotografies però no és tan potent com altres llocs, com flickr, però té les funcionalitats suficients per poder pujar les fotos dels vostres viatges i emmagatzemar-les a l’espai que obtenim quan ens donem d’alta.

Una interessant forma de ‘viatge virtual’, com es faria amb ‘Google Maps’ però amb la possibilitat d’explorar bones fotografies que la gent ha anat compartint i situant en el lloc on van ser preses.

No cal donar-se d’alta si l’únic que voleu és navegar per buscar fotos però sí és necessari si voleu pujar les vostres i situar-les geogràficament per compartir-les amb altra gent, així com escriure comentaris.

 

Web: http://www.panoramio.com/

 

panoramio-fotos-del-mundo.jpg

 

Us he preparat un petit tutorial per veure’n el seu mecanisme, per altra banda molt senzill, de navegació geogràfica per trobar les fotografies del lloc escollit:

[splashcast MMPN5461VM]

Ací teniu un exemple d’una foto que he pujat i situat al mapa: http://www.panoramio.com/photo/8916706

Us deixo també un vídeo on s’entrevista als creadors de ‘Panoramio‘. Tot un exemple del que podem fer sense viure a Silicon Valley:

Espero que ho trobeu interessant.

Notícies relacionades amb ‘panoramio‘ a wikio: http://www.wikio.es/blogs/search/panoramio