Taller de fotografia (19)

Taller de fotografia 19Calla! Ni obris la boca! Però si encara no he dit res.. Per si de cas… Amics, avui inaugurem el nou espai a flickr ‘Taller de fotografia de toies.com’. Ja et deus sentir realitzat, no !

El cert és que ha estat una llàstima no haver-lo posat en marxa abans ja que en el període de proves ha resultat ser una bona eina per pujar les nostres fotografies i poder-les, apart de compartir, comentar dintre del taller. Només ens faltava això..

A més de l’ús, diguem-ne que normal, del recurs a la web ‘flickr’, és un bon lloc per posar els nostres exercicis i anar-los treballant de forma interactiva, com ha passat en el periode de proves amb el taller (18) …

Taller de fotografia (19): El taller de fotografia a ‘flickr’

L’èxit què el mesures? pel gran nombre d’alumnes que hi han participat? Bé, ja sé que costa molt que la gent hi participi però també penso que moltes vegades és per falta de formació i informació de fer servir aquestes noves eines.

És per això que he pensat que aquesta setmana no introduirem conceptes nous sinó que intentarem fer un complert tutorial pels iniciats a flickr que els farà molt fàcil pujar les seves fotografies o comentar les dels altres companys. Quin descans !

taller18

Pels qui sentiu la paraula ‘flickr‘ per primera vegada simplement dir-vos que és un dels molts espais a la web que permet emmagatzemar fotografies, compartir-les amb altres usuaris i referenciar-les per poder-les inserir a blocs, foros i pàgines web. Ah, és el que se’n diu ‘pujar’ una fotografia a la ‘xarxa’ per que estigui disponible per tothom? Exactament. Mira, no ho havia acabat d’entendre mail això de ‘pujar i ‘baixar’… Flickr és un recurs que (de moment) pertany a la factoria ‘Yahoo’, competidora de ‘Google’, i un dels seus actius més importants.

‘Pujar’ les nostres fotografies a l’espai flickr és molt senzill. Es tracta simplement d’enviar la fotografia des del nostre ordinador a la web de flickr. Comencem?

1. Primer haurem de donar-nos d’alta a flickr. És un procés senzill, ens demanen una serie de dades i al final del procés obtenim un usuari i una paraula clau per poder-hi entrar:

[splashcast OWMT5876ZM]

2. Una vegada tinguem ja usuari a flickr ja podem entrar com usuari registrat, portant-nos directament al nostre espai on emmagatzemem les nostres fotografies. El primer que hem de fer és començar a pujar les fotografies des del nostre ordinador:

[splashcast GLWM3355RH]

Ací podreu veure al tutorial com teniu l’opció de pujar les fotografies i donar-les la categoria de ‘pública’ o ‘privada’. Si activeu ‘public’ vol dir que tothom, estigui registrat o no, pot veure la vostra fotografia, quan entra al vostre espai o usa el buscador de flickr, mentre que si és ‘privada’ únicament vosaltres, amics o familiars la podran veure. Això està bé, ja que a vegades potser vols pujar una foto per compartir-la amb algú de forma privada… Sí així és, tot i que tot i posar-les ‘privades’ les podreu usar públicament quan entreu al grup que hem creat, però ja ho veurem després. A més amb les fotografies que pugeu en podeu fer àlbums (agrupacions de fotografies) que fins i tot tenen assignat una adreça (link) determinat que enviant-lo o publicant-lo en un bloc o web s’obtindria un pase de fotografies de forma automàtica. Ah sí, és el que vas fer amb aquell extracte de fotos de Copenhagen. Sí i ara per no repetir-lo us en poso un de Cares del Tibet. A veure si ens sorpreneu enviant-nos un link amb els vostres àlbums…

Bé, totes les funcionalitats que podeu trobar us les deixò que les aneu descobrint poc a poc i sempre podeu preguntar-me qualsevol cosa sobre el seu funcionament. És especialment interessant l’eina addicional que ens proposa flickr per pujar les vostres fotografies. Es tracta d’un programa que us el podeu baixar i instal·lar al vostre ordinador i que trobareu a la pàgina on es pugen les fotos tal i com heu vist al tutorial:

%20Subir%20fotos

3. Una d’aquestes funcions potser sí que val la pena comentar-la. Es tracta de que us ‘apunteu’ a un grup molt especial. I això del grup, és per quedar i fer sortides amb el mestre? No home, un grup a flickr és un espai on els usuaris és reuneixen per compartir alguna cosa en comú, en el nostre cas hem creat un grup que es diu ‘Taller de fotografia de toies.com‘. Sí, molt original….

Cal unir-se al grup. Primer però cal trobar-lo, bé per què el busquem pel nom (que us ensenyo al tutorial) o directament anant al link directe: http://flickr.com/groups/tallerfotografia/ que no és més que el lloc que la icona:

flickr

apunta al clicar-la. Una vegada dintre veureu que la primera vegada se us convida a formar part del grup. Diem que sí, no? A tú que et sembla…

[splashcast CJXL1976WR]

4. I ja per últim, si tenim usuari i estem apuntats al grup ja podem participar!! Per participar al grup podem simplement escriure els nostres comentaris als diferents temes o exercicis que cada setmana anem publicant. Especialment vull animar-vos a que entreu a l’exercici de la setmana ja que pot arribar a ser molt ric en comentaris i podem aprendre molt més que simplement llegint l’article al bloc.

[splashcast NTZG5694NR]

Ací podeu veure que una manera molt més interessant de participar és inserint les vostres fotos. Per això cal que primer les pugeu al vostre espai i tal i com us ensenyo al tutorial les podeu utilitzar per il·lustrar els vostres comentaris i respostes.

Bé, espero que aquesta petita ajuda dels tutorial us hagi servit per engrescar-vos i comenceu a compartir les vostres fotografies, que n’estic segur que en teniu de ben bones que ens agradaria veure a tots. Jo no en penso pujar cap…

Però això no pot acabar així…. Ho sabia… Vull dir que associat al taller sempre crearem un nou tema al nostre espai de flickr amb exercicis relacionats amb el tema tractat. Avui, veuré si heu repassat els capitols anteriors amb una prova senzilla.. Ja, ja tremolo… Doncs no perdis temps i clica a la icona:

flickr

Molt bona setmana, que feu moltes fotos i que les podem veure al nostre espai !

Fins el proper dilluns.

<<< Veure tots els articles de ‘Taller de Fotografia’