Vida Yovanovich a BCN

La fotògrafa mexicana visita Barcelona amb la seva exposició ’27 anys, 8 mesos, 14 dies’. Aquest és un magnífic relat fotogràfic que ens regala Vida Yovanovich, basat en històries de dones  anònimes a la presó. Impacta no només visualment pel domini de la tècnica fotogràfica sinó per l’emocionant relat amb veu pròpia que podem trobar a la seva web.

Vida Yovanovich ens presenta retrats de dones que s’enfronten a un nou període: la presó, un cicle que va començar per haver acabat amb la vida de les seves parelles.

La fotògrafa mexicana no només ens mostra els seus rostres, sinó també les seves històries. Els testimonis anònims narren fragments de les seves vides i la manera en què elles recorden el moment del crim. Sembla impossible associar la cruesa de les històries amb les cares d’aquestes dones, però les seves paraules podrien ser d’altres, fins i tot d’aquelles que no es troben en una presó física.

’27 anys, 8 mesos, 14 dies’ és la continuació d’un llarg període creatiu dedicat a la dona en reclusió. Novament, Vida Yovanovich ens convida a aturar-nos a mirar i escoltar dones que han estat gairebé anul·lades de la societat.

Ací en podeu veure un fragment de la seva obra amb la veu de Vida Yovanovich:

[splashcast c TQDT7719OV]

Al seu web http://www.zonezero.com/exposiciones/fotografos/vida/defaultsp.html podeu veure la seva obra i escoltar els seus comentaris.

Un deixo a més amb un interessant article aparegut a ‘El País’ el passat 3 de Juny.

“Yo no me arrepiento de haber matado a ese güey. Se pasó de verga… Él era mujeriego, drogadicto, me hacía menos… hasta llegué a vender droga para darle los lujos que él quería…Yo lo amaba, pero le tenía miedo”, es la confesión de una de las ocho mujeres que narraron a la fotógrafa mexicana Vida Yovanovich los calvarios que soportaban cuando, antes de ser encarceladas, vivían presas por sus maltratadores.

<<<< Més informació