Web curiós: Strange Maps

Fa uns dies quan vaig descobrir aquest lloc web, vía menéame, m’hi vaig ben enganxar. Es tracta d’un web on el seu autor hi penja mapes d’allò més estrany, històrics o inventats, hi podem trobar tot tipus de rareses que com a mínim t’hi fan passar una estona entretinguda.

Amb un dels seus darrers mapes, el 300, que anomena ‘The Reign of Spain (1859) ‘ demostra no haver llegit massa de la història d’Espanya però el mapa és francament interessant, amb la gran ‘Espanya uniforme‘ y la ‘Espanya incorporada‘. Una altra cosa son les apreciacions que fa…

Lloc web recomanat: http://strangemaps.wordpress.com/

 

Us deixo amb alguns exemples per ilustrar aquesta recomanació, però teniu els 300 mapes a la vostra disposició entrant al seu web.

Aquest és un interessant mapa del món vist des de París. Cliqueu per anar a l’article i allí torneu a clicar al mapa per veure’l més gran.

Aquest és un mapes d’obesitat per estats als Estats Units. El percentatge de gent obesa és preocupant als estats del sud-est. Compte pels qui aneu de vacances a ianquilàndia.

Amnistia Internacional publicava aquest mapa de ‘tothom cotra tothom’ fet amb dibuixos que formen el mapamundi. A l’entrar i clicar al dibuix fixeu-vos amb el que han ‘assignat’ a la península ibèrica…

Volíeu tenir el cabell ros? Doncs ja veieu que estem a la zona de ‘morenos’. Ací veieu el percentatge de gent rossa a Europa. Aquelles rosses de Castelldefels que creieu que eren sueques? Doncs no, eren gallegues…

Senzilla però divertida aquesta ‘distribució’ dels habitants de Londres.

Mapa de la ‘Nova Europa’ si el del bigotet (Aznar, no) hagués guanyat la Segona Guerra Mundial… El pirat que ha fet el mapa ens concedeix l’entrada a la ‘Neuropa’ (Nova Europa en alemany) al 1951, sembla que fins aquest any no complíem les condicions per entrar-hi… es veu que teníem encara pocs camps de concentració.

 

Bé, espero que passeu una estona entretinguda…