Disc de la Setmana – Lorez Alexandria “The great” i “More of the great”

Cap de setmana amb pont, els què per sort ho podreu gaudir, us deixo un parell de discs per a la tornada, perquè us acompanyin, encara que solament sigui per a alegrar una mica la tornada al treball.

Lorez Alexandria vocalista que va morir en el 2001 i el seu esplendor ho va tenir en els anys 60 i 70, poc coneguda, amagada en l’ombra de les més grans cantants de l’època de les quals va aprofitar els seus ensenyaments, així es va mirar en Dinah Washington i va deixar-se influenciar per Sara Vaughan.

Amb una educació familiar molt religiosa, des de molt jove cantant en cors de gospel cal suposar que la seva carrera aniria entre el gospel i el soul, però sempre va menysprear aquestes influències dintre del Jazz.

El seu feeling és indiscutiblement negre i arriba a polir i emmotllar la seva expressió gutural d’elements sense transcendència, fins a aconseguir aquesta veu tan suggeridora. Entre 1957 i 1964, va gravar gran part de les seves millors àlbums deus en total amb diversos segells, els últims amb Impulse. Aquest període és la seva època mes important. Sempre va estar bé acompanyada pel trio del pianista, Ramsey Lewis i músics de la orbita de Count Basie, com Newman, Foster, Wes i Green. També amb el trompetista, Howard Mcghee i el contrabajista, Israel Crosby.

Artista

Lorenz Alexandria

Àlbum More the great Lorenz Alexandria
Cançó que escoltes Wildest gal in town

Artista

Lorenz Alexandria

Àlbum The Great
Cançó que escoltes The best is yet to come

Va estar retirada dels escenaris durant mes de deu anys i va tornar en 1977 als estudis per a gravar diversos discos, dedicats íntegrament a la música de Johnny Mercer acompanyada de l’omnipresent, Houston Pearson, el contrabaixista Ray Drummond i el bateria Kenny Washington.

Lorez Alexandría va morir quan la seva estrella tornava a relluir amb força producte de la seva qualitat per al cant i l’experiència i maduresa adquirida.

Són dos discs complementaris “Alexandria the great” i “More of the great”, temes clàssics de la música americana, on ens mostra el seu gran domini de la veu amb uns acompanyaments excel·lents on repassa la seva obres dels últims 11 anys, Over the rainbow, Satin doll, The best és yet to come, No More, excel·lents temes que recrea amb gran sensibilitat en els temps lents i swing sense exageracions en els rapits.

És una llastima per no es troben filmacions de La Lorez.