Disc de la setmana: Matt Bauer “The island moved in the storm”

Després de una setmana, sense poder connectar-me a Internet, el meu servidor s’ha declarat en vaga, quasi no arribo a la meva recomanació setmanal.. quina sort.… doncs no, s’ha fet el miracle i encara que a corre-cuita i mig envestat, aquí el teniu.

Rafa Martínez escriu a l’edició impresa de La Vanguardia el 24/09/08:

Vaig descobrir a Bauer i el seu banjo en el projecte de la recreació amb artistes contemporanis de l’Antologia del Folk americà que va portar a terme en 1952 Harry Smith una espècie de “work in progress” que es pot seguir des de la seva web. Aquí Bauer interpretava un tema de Richard Burnert i Leonard Rutheford anomenat Willie Moore.

Abans al 2004, havia gravat el seu primer àlbum, auto-produit, després d’uns anys de silenci apareix el seu segon disc “The island moved in the storm”, una enigmàtica col·lecció de cançons de gran bellesa, desenvolupades en voltant de la mort d’una jove en 1968 en Kentucky.

Artista

Matt Bauer

Àlbum The island moved in the storm
Cançó que escoltes Don’t let me out

Originari de Kentucky i resident en Frisco, on se li sol trobar fent el circuit de cafès cantants de la badia, el seu territori artístic natural, Matt Bauer s’incorpora al “pelotón” de folk singers de nova fornada, que de forma inesgotable segueixen inundant d’emotives belades les nostres orelles. Matt despulla amb aquest àlbum “The island moved in the storm” la seva música de qualsevol artifici ornamental. El seu banjo, una guitarra tocada suaument i una declamació amb veu xiuxiuejant, que imaginem en la penombra d’un petit local mig ocupat, mitjà buit, actitud introspectiva gairebé una litúrgia oficiada en silenci respectuós, així és la seva música.

Anuncis