Disc de la Setmana – Alan Broadbent “Round midnight”

Considerat com un molt valorat pianista, arrengador, conductor darrere d’escena (és el director de l’orquestra en el DVD de Diana Krall en Viu en Paris) o acompanyant cantants (incloent els seus clàssics – enregistraments amb Irene Kral) o com part de bandes -una de les més notables és la Charlie Haden Quartet West- Broadbent no és encara prou apreciat a pesar dels seus mereixements.

Artista

Alan Broadbent

Àlbum Round Midnight
Cançó que escoltes The man i love

Ocasionalment treballa en clubs de l’àrea dels Angeles al costat del seu trio amb el qual toquen de manera espontània. Para aquest disc “Round Midnight” simplement va reunir a dos dels seus acompanyants favorits, el baixista Brian Bromberg i el baterista Joe LaBarbera, va triar una llista de temes -dos originals seus- i van tocar.

Cap dels temes va ser arreglat per endavant, els músics van ser convocats sense la suficient anticipació i tot va funcionar de manera perfecta tal com s’escolta. Ja sigui explorant en els standards en el bebop, en “Lament” de J.J. Johnson o transformant “Serenata” en jazz, tot funciona de meravella en aquest inspirat i fàcilment recomanable disc.

 

Dues vegades guanyador del Grammy, Alan Broadbent segueix mostrant el seu toc melòdic en el bell gravat “Round de midnight”. Conegut per les seves col.laboracions amb els legendaris Woody Herman, Irene Kral, Chet Baker, Charlie Haden i altres, Broadbent recentment ha sigut reclamat per acompanyar a Linda Ronstadt, Diana Krall, Natalie Cole, i Michael Feinstein, amb el seu piano.

Enregistraments d’ell sol rarament es troben, aquest és forman part de la  Charlie Haden Quartet West

 

Anuncis