Disc de la Setmana: Susan Tedeschi “Hope and Desire”

Avui va de blues, un disc d’una excel·lent guitarrista influenciada per Buddy Guy, Johnny «Guitar» Watson, Stevie Ray Vaughan, Freddie King i Doyle Bramhall II…. i una veu suggeridora entre Bonnie Raitt i Janis Joplin, Susan Tedeschi.

[rockyou id=125268480&w=500&h=166]

Nascuda en Boston en 1970 la seva carrera professional va començar l’any 1995 amb l’àlbum “Better Days”, i al 1998 arriba la seva consagració amb “Just won’t burn” (disc d’or al vendre 500.000 còpies en Estats Units, una fita no molt comuna en els discos de blues), i a partir de aquí diversos discos molt recomanables, entre ells la meva recomanació:

“Hope and Desire”, és el quart disc de Tedeschi i el seu primer per Verve Forecast, marca un important punt de partida per a la versàtil artista, presentant-la en les sevas interpretacionsen en el paper de vocal-estilista. Ella posa un sentimental, e inconfundible i molt personal “spin” en una colla de cançons extretes de diverses fonts tals com Ray Xerris (“Tired of My Tears”), the Rolling Stones (“You Got the Silver”), Bob Dylan (“Lord Protect My Child”), Aretha Franklin (“Share Your Love with Em”), Donny Hathaway (“Magnificent Sanctuary Band”) and Fontella Bass (“Soul of A Man”).

Artista

Susan Tedeschi

Àlbum Hope and Desire
Cançó que escoltes Soul of a man

“M’encanta fer el meu propi material i crear noves coses, però al mateix temps, hi ha tantes grans cançons, que no he pogut deixar de fer aquest disc “, deia Tedeschi.

Ha volgut gravar algunes de les velles cançons d’altres artistes que admira i que li semblava el moment adequat, ja que volia gravar un disc després del naixement de la seva filla, però no tenia suficient material seu acabat”. Per a produir el projecte, Tedeschi va triar Joe Henry, l’aclamat cantant / compositor i productor de grans músics com Solomon Burke, Aimee Mann , Jim White i Bettye Lavette… “.

D’aquest impuls va sortir un enregistrament amb sentiment, totes aquestes cançons tenen ànima, d’una o altra manera. Totes tenen diferents coses que ens parlen dels seus creadors que realment van tindre una influencia destacada en la seva música, i que no són cançons especialment esxitoses ni masa conegudes.

Encara que és àmpliament respectada com guitarrista en aquest àlbum, Tedeschi es concentra més en el cant, deixant la major part de les sis cordes a un jove, Doyle Bramhall II, i en altres tres, de les cançons, toca la guitarra el seu marit, Derek Trucks, líder dels Derek Trucks Band, i actual membre dels Allman Brothers.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

Anuncis