Disc de la setmana: Erroll Garner “Concert by the sea”

portada100mejoresDesprés d’un cap de setmana com el passat, “triston”, tot el dia plovent, en el què poques coses pots fer, regirant en els meus llibres buscant aquell que fa temps que no obres, després de tornar a mirar-me el JAZZLIFE, (cada dia he de fer-li una ullada des que m’ho van regalar), vaig trobar un interessant llibre “LOS 100 MEJORES DISCOS DEL JAZZ”, (1920 a la fi dels 90), monotemàtic podeu pensar, també llegeixo moltes altres coses.

Després d’una ullada ràpida (en el fons m’ho sé de memòria), em va donar la idea per a la recomanació d’aquesta setmana. És possiblement el disc més venut d’un pianista en la història del Jazz, “Concert by the Sea” de Erroll Garner.

Erroll Garner (1921 – 1977) és un pianista singular, amb un original estil, no molt conegut en el seu moment va despertar l’interès tant dels entesos com dels no especialitzats. Un gran talent que no va poder evitar que cert sector li qualifiques despectivament com “pianista de bar” (a l’estil de l’immortal Sam de Casablanca).

Artista

Erroll Garner

Àlbum Concert by the sea
Cançó que escoltes It’s all right with me

Pianista autodidacta, posseïa una oidà excepcional per a desxifrar i retenir les melodies més complexes, Fast Waler, Art Tatum li van ensenyar el concepte orquestral dels instruments, el swing, el seu so és molt proper als boppers, però sempre va voler mantenir-se allunyat de de tota corrent, així  va modelar el seu estil sobre les qualitats del seu mestres i li va afegir adorns, efectes rítmics i solucions melòdiques molt personals, que són perfectament recognoscibles en aquest disc.

1955 un precari enregistrament en directe en la qual recull algunes de les seves peces favorites, convertint-les en pura excel·lència, desborda de trèmols i cascades de notes per tot arreu, un magnífic acompanyament de Eddie Calhoun, contrabaix i el bateria Denzil Best, contribuïxen amb sobrietat a realçar la singular estilista de Erroll.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

Anuncis