Disc de la Setmana:Soft Rock

sfAvui no és un disc la meva recomanació, escoltarem un tipus de música, que particularment m’agrada, el soft rock, ens podrà semblar fora d’època, desfasada i sense gens que aportar de nou, però té una gran importància per la seva evolució en el temps,  precursors del AOR (adult orient rock), rock melòdic… fins a arribar al Indi actual.

Parlarem dels inicis, per a mi el més interessant, escoltarem  gent poc coneguda, músics que a l’esquena dels grans noms van fer la seva música, deixant-nos en forma de preciosos discos el seu llegat, aquí no ens van arribar les seves obres, tal vegada pels anys que vivíem o perquè senzillament on  va interessar mai a les discogràfiques.

No parlarem de les seves figures més significatives, que tots coneixem, James Taylor, Bonnie Ratt, Jackson Browne, Linda Ronstandt, Carly Simon, Cat Stevens, Joni Mitchell, Carol King, Paul Simon, Dan Folgelberg….. i tants altres que han estat part important de la música moderna. (veure slide show).

[rockyou id=125884559&w=550&h=183]

El Soft Rock va sorgir a principis dels anys 70, en part com una reacció extrema als sons de finals dels anys 60, va utilitzar les tècniques del rock per a compondre estructures melòdiques i rítmiques fàcilment assequibles per a un públic general, no especialitzat en rock, i assolir millors resultats comercials.

El soft rock busca suavitzar els sons del rock que venia escoltant-se fins al moment, així les guitarres van baixar de volum, les bateries marcaven ritmes més relaxats i les veus arribaven a les seves tonalitats més altes. S’agreguen pianos, sintetitzadors i algun que altre instrument de vent sempre com acompanyament de fons.

Les lletres tracten temes més vanals, es deixa de costat la cançó protesta, i s’especialitza en temes amorosos, amistat i fets quotidians. Molts hi eren al llindar del country, folk i se’ls arriba a confondre amb “songwriters” (cantautors).

[rockyou id=125935241&w=500&h=375]

D’aquests desconeguts és la música i discos que avui os recomanaré.


Artista

Jesse Winchester

Àlbum Third down, 110 to go (1972)
Cançó que escoltes All of your stories
Artista

Steve Forbert

Àlbum Jackrabbit slim (1979)
Cançó que escoltes Make it all so real
Artista

Harry Chapin

Àlbum Verities & Balderdash (1974)
Cançó que escoltes Cas’t in the Cardle
Artista

Lyle Lovett

Àlbum Pontiac (1987)
Cançó que escoltes If i had a boad
Artista

Jim Croce

Àlbum You don’t mess around with (1972)
Cançó que escoltes Tomorrow gona be a brighter day
Artista

Ian Matthews

Àlbum If you saw thro’ my eyes (1971)
Cançó que escoltes Never ending
Artista

Laura Nyro

Àlbum Ele and the thirteenth confession (1968)
Cançó que escoltes Stonet soul picnic
Artista

Gordon Lightfoot

bum The way i feel (1967)
Cançó que escoltes If you got it

I molts altres dels quals ens oblidem, però què també han contribuït ha deixar la seva petjada en la història de la música, ja teniu prou feina en escoltar e investigar una mica.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

Anuncis