Disc de la setmana: Janis Ian “Between the lines”

Janis Ian perfectament podia haver estat en la meva recomanació de fa uns dies “Soft Rock“, però voldria fer-li menció a part, per la seva carrera, la seva música i el desconeixement que es té d’ella.

dibuix

Una altra de les raons per la qual no l’anomenava, són les seves lletres, si deia que el soft rock es caracteritza per lletres toves, amistat, amor…, Janis compon uns texts on ens narra problemàtiques que ella ha viscut, lletres critiques, lletres que no deixen indiferent a ningú.

Artista

Janis Ian

Àlbum Between The Lines
Cançó que escoltes In the winter

“Between Lines”, (1975), és un disc intimista, carregat de critica on la seva cançó més coneguda At seventeen, (ens explica la importància de la bellesa en les adolescents, o millor la gran xacra de ser lletja en aquesta societat), un disc que malgrat tenir els seus anys, no sona a desfasat, uns arranjaments d’orquestra molt bé aconseguits, protegeixen una veu que a mi particularment m’encanta.

p01555eoy96

La oblidada cantautora novaiorquesa que amb la seva vellutada veu i no més amb l’ajuda d’una guitarra acústica la van servir per assolir l’èxit els 70, precisament quan la música d’autor no passava pels seus millors moments.
Ja als 15 anys, cantava temes compromesos, en Sociedad’s Child (1965), (és la història d’amor interracial prohibit pels pares d’un dels protagonistes, i es va convertir en un gran èxit, els seus millors discs daten d’aquesta època, Stars, Miracle Row…, desapareixent de l’escena fins a passats deu anys.

Per no voler acatar les polítiques de les grans discogràfiques, que considera que fan perdre l’autor tota llibertat, des de llavors produeix els seus propis àlbums. A dia d’avui, i des de 1967 (any en què va gravar el seu primer disc), ha editat prop de trenta discs, els dos últims en el 2006 “Folk is the New Black” i “Unreleased 2: take no prisioners”.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

vota
wikio
bitacoras
technorati
Anuncis