Disc de la Setmana: Ingrid Jensen – Vernal Fields

No va de nadales la meva recomanació d’avui, encara que ens apropem al Nadal, aquestes les deixo per a les pròximes setmanes.

16211

Avui us deixo un regal, la trompetista Canadenca Ingrid Jensen (1967), doblement afortunada, ja que en el jazz, fora de vocalistes i pianistes, és rar trobar dones solistes, i per un altre la qualitat com a músic i compositora que té, que li permeten en l’actualitat ser líder de la seva banda, poder escollir amb qui i el que toca, molt important en aquest món del Jazz. Està a l’alçada dels millors trompetistes contemporanis, Roy Hargrove, Wynton Marsalis, Paolo Fresu, Enrico Rava….

5026


Artista

Ingrid Jensen

Àlbum Vernal Fields
Cançó que escoltes I love you

El disc de 1994 és Vernal Fields, és l’àlbum del seu debut, d’un estil que aprofundeix en l’hard-bop dels 70-80, amb tocs de neo-bop, és una continuista intel·ligent es nota que ha escoltat tota la sèrie de quintets publicada per la Blue Note els 50 i 60, a pesar de tot la música que fa té una vigència molt actual.

[rockyou id=128206696&w=500&h=375]

Influenciada  pels grans mestres que ha tingut, la tècnica de Clark Terry, Art Farmer,  la modulació de Freddie Hubbard o de Woody Shaw, i no diguem quan posa la sordina, em recorda al Miles Davis de Relaxin’, Walkin’, Cookin’, Workin’.

En els temes que ha elegit per a aquest disc ens delecta amb la seva trompeta i el fliscorni amb tota la brillantor d’un verdadera virtuosa, la seva autoritat com a líder del grup no es qüestiona, marca els temps, entrades i sortides amb gran senzillesa i alhora elegància.

Ingrid Jensen es fa acompanyar per un quintet de notables sidemen. Steve Wilson, George Garzone saxos tenors, el pianista Bruce Barth, al contrabaix Larry Grenadier, i el bateria Lenny White, quintet molt creatiu, estable en el suport harmònic i excel·lent acompanyament en les improvisacions.
Un bon disc, bon Jazz sol queda que gaudir-lo, i com sempre “Si teniu interès en escortar aquest disc només em l’heu de demanar escrivint als comentaris i us el puc deixar electrònicament. No us ho perdeu”.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

vota
wikio
bitacoras
technorati

Anuncis