In Search of a Midnight Kiss

kiss1No sé massa què (sí sé qui) em va convèncer d’anar al cinema… Comèdia romàntica?.. Poso en pràctica tot el que he après al taller de xantatge emocional dels dimecres per la tarda i em faig el víctima tot adduint que ara no passo un bon moment per comèdies… Poques hores després estava ja assegut a una de les sales més claustrofòbiques dels Icària disposat a aguantar els 90 minuts de la cinta amb clar objectiu de rondinar des del primer minut…

Potser això és el que va succeir el primer minut perquè el segon ja estava mig convençut que aquesta era una comèdia ‘diferent’ i a la poca estona ja n’estava totalment entregat i segur de que estava davant una molt interessant pel·lícula que acabaria agradant-me (i molt).

Buscando un beso a medianoche‘ és una cinta, catalogada com ‘romàntica‘, de cinema independent que arriba a les nostres pantalles aclamada per la crítica i que podria recordar el ‘Manhattan‘ de Woody Allen, igualment gravada en blanc i negre, amb un guió brillant, fresc i divertit, bona fotografia, extraordinàriament ben interpretada i millor narrada.

kiss2

El director, Alex Holdridge, és un relativament conegut escriptor/director de pel·lícules ‘indie’ (independent film o cinema independent) que ha fet un parell de treballs anteriors,  Sexless Wrong Numbers. En aquest darrer treball, gravat a LA amb l’ajut d’amics i familiars, dirigeix amb estil propi una molt especial història romàntica de la mà de l’extraordinària parella d’actors Scoot McNairy i Sara Simmonds,  tot ambientat a la pròpia ciutat de LA, formant part de la pel·lícula com ho va estar Nova York del ‘Manhattan’ de  l’Allen.

Un treball de baix pressupost, es veu que els actors no van cobrar fins els primers guanys d’exhibició, que aconsegueix enganxar-te amb una història de dos personatges ferits, on tot els hi ha anat malament a la vida, que es troben per internet (Craigslist: una mena de taulell d’anuncis per internet) per evitar passar sols la nit de cap d’any, cosa que als Estats Units està molt mal vist. ‘Misantrop busca misantropa ‘, és el missatge inici de la historia que va descobrint cada un dels personatges, en mig d’una ciutat gris (apart del blanc i negre), freda, abandonada.. que encara dona més realisme a una comèdia que a moments deixa de ser-ho i a una història que si d’alguna forma no la catalogaria seria de ‘romàntica‘. D’amor potser sí però de romanticisme ensucrat definitivament no.

In Search of a Midnight Kiss” és força més del que m’esperava abans d’entrar. És una excel·lent pel·lícula que demostra el que es pot fer amb baix pressupost, de diàlegs desenfadats, de reflexions sobre les relacions de parella, de la solitud, melangia, frustració.. de misantropia. Una experiència realment interessant la d’aquest dissabte passat. De criticar alguna cosa potser dir-vos que la historia perd una mica de ritme cap el final i el desenllaç o allò que el director utilitza per dir ‘prou, s’acabat la pel·lícula‘ no està ben resolt del tot. Va a opinions…

No ens estarem tornant tots una mica misantrops? Crec que cada vegada més i ja sé que no fa per mi, jo que vaig d’evangelitzador dels entorns i eines col·laboratives, però és que vivint el que vivim cada dia no em direu que no en hi ha per estar fins allò més del comportament humà… no creieu?

lostshoeÉs difícil saber què és realitat i ficció en aquesta pel·lícula. Bona part de les situacions han estat viscudes pel propi Alex Holdridge o per algun dels seus amics (ell és el director i el guionista, per tant fa ben bé el que li ve de gust). Personalment m’ha encantat la incursió a la pel·lícula d’un projecte fantàstic ‘The lost shoe project‘ (El projecte de la sabata perduda), un innovador projecte de fotografiar justament això, sabates perdudes pel carrer. Us heu preguntat mai perquè sempre hi ha perduda una sabata i no les dues? On és l’altra?. El web és interessant (http://www.thelostshoeproject.com/) i convida a tothom que envii fotografies de sabates..

Aneu al cinema o poseu la mula a treballar però no us la perdeu. Feu-me cas, és Nadal.

Bon cap de setmana …

Web de la pel·lícula: http://www.midnightkissmovie.com/

Més informació:

Articles a wikio.es: http://www.wikio.es/search/In+Search+of+a+Midnight+Kiss

Articles a bitacoras.com: http://bitacoras.com/buscar/In+Search+of+a+Midnight+Kiss

Articles a technorati.com :

http://technorati.com/search/In+Search+of+a+Midnight+Kiss?language=es

Interessant entrevista al Periódico:

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=569423&idseccio_PK=1013&h=

Misantropia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Misantropia

<<< Veure més articles de cinema

vota
wikio
bitacoras
technorati
Anuncis