L’home dels nassos (2)

homedelsnassosAvui és el dia de ‘L’home dels nassos‘ (*) i és ja un clàssic en aquest bloc (ho vam fer per primera vegada l’any passat) fer un recull de l’activitat de tot aquest any que se’ns en va.

Però abans d’entrar en matèria amb les estadístiques que no interessen a ningú volem continuar fidels a un dels nostres artistes preferits, Philip Scott Johnson, que ja ens va meravellar amb les seves obres anteriors, ‘Woman in Art‘ i ‘Woman in Film‘. L’amic Philip, conegut a youtube com eggman913, ha estat nominat pel Millor Vídeo Creatiu (2nd Annual YouTube Awards) i l’obra que us presentem avui, Men In Film, va dedicada a les moltes dones que formen part de la família de toies.com, publicada fa ja uns mesos però que en aquell moment no ens venia bé acabar l’any.

Music: Bach’s Allemande from Suite for Solo Cello No. 3 in C Major, BWV 1009 performed by Antonio Meneses

S’ho treballa, eh? N’estem segurs que n’haureu conegut la majoria però si us en falta algun només heu de clicar aquí. Bé, ara sí, us deixem amb un resum d’activitat del nostre bloc al 2008 (la música l’ha escollit en Joan Carles i té tants anys com la de Bach):

bonany

(*) L’home dels nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies li queden a l’any. Només se’l pot veure, però, el 31 de desembre, o cap d’any.
Segons Joan Amades, l’home dels nassos sembla ser una degeneració d’un personatge mític que simbolitzava l’any. Tradicionalment, se sol explicar a la mainada que en aquest dia surt l’home dels nassos, una persona que té tants nassos com dies té l’any. Els nens s’imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l’any li queda només un dia per acabar. Per arrodonir la broma, se solia dir als nens que se l’acabava de veure passar per algun carrer proper, per tal que correguessin a veure si el podien trobar. També hi havia qui creia veure’l a les canonades de l’aigua i així ho feien saber a les criatures. Actualment, en algunes ciutats o pobles s’organitza una cercavila amb un capgròs representant l’home dels nassos.
En els pobles petits, es deia que apareix a l’església i devora la pica de l’aigua beneïda.
A Barcelona era tradició de trobar l’Home dels nassos a les 12 en punt a la plaça del Palau, davant la Llotja, dalt d’un cadafal perquè tothom el vegi mocar-se amb unes quantes dotzenes de llençols els 365 nassos que s’espera que tengui per tot el cos, ja que no li caben a la cara.
(Font Vikipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Home_dels_nassos)