Sessió doble

cinemaAquestes festes he tingut força temps per fer moltes coses i evidentment el cinema no hi podia faltar.. He tingut l’oportunitat de veure varies pel·lícules, algunes d’obligat compliment perquè eren estrenes i d’altres que estaven esperant poder ser vistes amb una mica més de tranquil·litat…

Avui potser era el dia per parlar-vos de ‘Milk’, pel·lícula que us recomano, però he pensat que si no em treia feina de sobre acabaria perdent l’oportunitat de parlar-vos de les pel·lícules d’avui…

Les dues que us presento en sessió doble tenen moltes coses en comú, son totes dues extraordinàries, totes dues han passat per les pantalles sense pena ni glòria i totes dues, tret d’una sessió golfa en un dels casos, ja no es projecten als cinemes de BCN.

Teniu però l’oportunitat de rescatar-les de l’oblit via DVD o potser hi ha algú que física o cibernèticament us les pot deixar…

Les dues petites joies que m’han impactat i emocionat, fet reflexionar més del que és habitual en mi..  son ‘All the Invisible Children ‘ (Tots els nens invisibles) i ‘The Fall ‘ (El Somni d’Alexandria).

All the Invisible Children (Itàlia, 2005)

Tots els nens invisibles‘ és una producció italiana amb el suport de la UNICEF, amb 7 curtmetratges de coneguts directors, Mehdi Charef, Emir Kusturica, Spike Lee, Kátia Lund, Jordan Scott, Ridley Scott, Stefano Veneruso i John Woo, que tracta petites històries on nens anònims de tot el món lluiten per la seva supervivència, en contra de les diversitats de les circumstàncies que els envolten. No falten les dramàtiques històries dels nens soldats a l’Àfrica, dels Balcans, del SIDA, de les faveles de Sao Paulo, dels carrers de Nàpols o de la Xina. Set històries amb el segell de cadascun dels reconeguts directors que, amb algunes diferències notables, tenen la gran habilitat de explicar extraordinàries històries en pocs minuts. Faltaria però, que s’hagués pogut afegir una vuitena història del drama que els nens, els que encara estan vius, estan vivint a la franja de Gaza.

cinema2

Totes set històries m’han agradat però vull ressaltar-ne tres que m’han impactat prou, el curt de Mehdi Charef i la infantesa robada als nens de la guerra a l’Àfrica, el de Spike Lee i el drama social de ser portador del SIDA i el de Kátia Lund i la seva ‘Ciutat de Déu’. Al final de la pel·lícula es pot llegir la coneguda frase de Antonine de Saint-Exupery, del seu llibre ‘El Petit Príncep‘: «Tots vam ser nens un dia, però pocs ho recorden

.

Una pel·lícula que hauríem de veure amb tota la família, assegudets al sofà, i explicar al nostre jovent que hi ha un món diferent al de les sèries de televisió.

.

The Fall – El Somni d’Alexandría (Índia, 2006)

El Somni d’Alexandria‘ és una història completament diferent. Si ‘Tots els nens invisibles ‘ et deixa tocat emocionalment, ‘The Fall’, nom de la pel·lícula en versió original, és una borratxera d’imatges i colors. Si la ‘fotografia’ es reencarnés en pel·lícula ho faria en ‘The Fall’.

Aquesta és la segona pel·lícula del director d’origen indi Tarsem Sing que ja ens va deixar bocabadats amb ‘La Celda‘ (2000), i que va aconseguir el premi a la ‘Millor Película‘ al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges a l’edició del 2007, cosa que fa increïble el retard en arribar a les pantalles del nostre país i la escassa promoció que ha tingut.

No us vull enganyar, la pel·lícula no te res de convencional, començant pel fet que es va trigar 4 anys en rodar-la i que es va fer en més de 28 països, amb un complexe equilibri entre les històries ‘real’ i ‘fantàstica’. És una historia d’amor, de dolor, de patiment… interpretada des d’un llit d’hospital per Lee Pace, un bon actor que ja havíem vist a ‘Infamous‘ i de la fantàstica nena romanesa Catinca Untaru, i que roda en paral·lel a un conte fantàstic, al·lucinant en paratges, colors, vestuaris.. al ritme del dolor que pateix el protagonista. L’inici en blanc i negre i els 30 minuts finals son d’una bellesa que feia molt que no veia en una pel·lícula.

cinema1

Les escenes del conte son increïblement plàstiques, rodades amb una esquisitesa i elegància inusual d’ambientació, amb una fotografia impactant, i encara més si has estat en aquests llocs. Os recomano que mireu el vídeo del tràiler en VO i en alta definició i vosaltres mateixos entendreu de què us estic parlant… Feu-vos aquest regal visual…

thefall(per veure el tràiler en VO clica aquí, a la pàgina veuràs un requadre gris a la dreta amb les versions ‘estàndard’ i ‘alta definició’, si tens bona ADSL no et perdis aquesta darrera opció. En tots dos casos heu de tenir el QuickTime instal·lat)


No us perdeu el web de la pel·lícula: http://www.thefallthemovie.com/

.

Si no acabeu de refiar-vos del que us dic sempre podeu mirar altres comentaris:

Més informació:
Articles a wikio.es:

http://www.wikio.es/search/sue%C3%B1o+alexandria

Articles a google:

http://www.google.es/search?q=all+the+invisible+children

http://www.google.es/search?q=sue%C3%B1o+alexandria

Filmaffinity:

http://www.filmaffinity.com/es/film755724.html

http://www.filmaffinity.com/es/film698185.html

.

Si podeu, aneu a veure ‘Milk‘ i potser podrem comentar-la la setmana vinent….

Bona cap de setmana !

<<< Veure més articles de cinema

vota
wikio
bitacoras
technorati
Anuncis