Disc de la setmana: Tiziana Ghiglioni “Sounds Of love”

Gens més idoni per a aquests dies de tant freds que la càlida veu de la recomanació d’aquesta setmana. Després de bastants setmanes sense recomanar-vos cap vocalista, avui em veig en l’obligació de presentar-vos a una coetània meva. Nascuda en Savona (1959) Itàlia, és una d’aquestes grans veus que ha donat i contínua donant el Jazz Italià, amb excel·lents habilitats vocals, elegància i classe com han estat la majoria de les grans dames del jazz.

tizianaghiglioni01imola2005

Tiziana Ghiglioni, debuta en 1981 amb un primer àlbum i actuacions en directe, on ja ens deixa veure que realment cantat jazz, té una veu dúctil, amb profunda sensibilitat, sofisticada musicalitat, especialista a utilitzar la veu com instrument, i molt sentiment.

“Sounds of love”, és la recomanació d’aquesta setmana, és el seu segon disc i no defrauda les expectatives creades en els seus inicis. S’envolta d’excel·lents músics que donen un ritme excepcional: Kenny Drew al piano, NH. O. Pedersen en el contrabaix a la bateria Barry Altschul.,Interpreta una sèrie d’estàndards, i s’arrisques amb dues peces de Thelonious Monk, molt complicades d’interpretar, pocs cantants s’atreveixen amb elles.

2156026024_e36c4c5f4d1

Artista

Tiziana Ghiglioni

Àlbum Sounds of love
Cançó que escoltes I remember you

Va tenir en el seu moment un gran èxit de critica i public, encara que , pel seu tipus de veu, vaig creure que corria el risc d’encasellar-se com cantant de belades. Els seus posteriors discos van marcar un punt d’inflexió en la seva carrera, accepta tot tipus de desafiaments, acompanyada de grans figures del Jazz, així , grava amb músics italians, Fresu, Rava, troviani…i estrangers de la talla de Paul Bley, Lee Konitz, Max Waldron, Steve Lacy, o explorant la projecció melòdica de la cançó lleugera, donant el seu toc personal a la música de Lucio Battisti o Luigi Tenco.

He triat aquest disc dels seus inicis, perquè crec que podrem apreciar, sense distorsions, els seus magnífics registres vocals, amplis, càlids i molt suggeridors, després ja podrem endinsar-nos en la seva discografía i gaudir més àmpliament la seva música.

Si teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar escrivint als comentaris i us el puc deixar electrònicament. No us ho perdeu.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

vota
wikio
bitacoras
technorati

amicsbloc

Anuncis