Disc de la setmana: Mary Gauthier “Mercy now”

Avui descansarem del jazz i el disc escollit per a aquesta setmana és de Mary Gauthier (1962), una artista country que va debutar en el 97 amb “Dixie Kitchen” per seguir en el 2001 amb “Drag Queens & Limousines”, ha estat un revulsiu per al country alternatiu (música etiquetada com a americana).

mgauuthier

Gauthier arrossegava una infantesa problemàtica, té una biografia marginal. El fet de ser lesbiana, ex-alcohòlica, marcara molt el contingut de la seva obra. Propietària a Boston d’un restaurant especialitzat en plats de la seva Nova Órleans natal, que deixe als 35 anys per a decicar-se a la música. Portaveu dels perdedors, la Gauthier s’allunya de l’estereotip d’artista country per convertir-se en una artista de culte.
Lletres amb temàtica humana, sida, gent empresonada, abús de poder, incompetència de polítics, del somni america podrit, amor/desamor.
Seguidora dels passos de Lucinda Williams, Townes Van Zandt, Steve Earle, són al camí de la renovació del country, amb alternatives noves i excitants. S’allunya dels patrons clàssics gràcias al treball| del seu productor/guitarrista Gulf Morlix.

gauthier1cov

Artista

Mary Gauthier

Àlbum Mercy now
Cançó que escoltes I drink

El disc és “Mercy now” (2005), ens trobem 10 temes de forma profunda i despullada, mostrant-nos una intimitat que de vegades espanta, Hi ha compositors i hi ha qui relata la seva veritat, així Mary ens obre amb aquest disc la porta de la seva tempestuosa vida, desconsol, un cor de vellut embolicat en una armadura impenetrable, dures entranyes, són la llavor sobre la qual neix aquest disc.

I DRINK
Mary Gauthier/Crit Harmon

He’d get home at 5:30, fix his drink,
And sit down in his chair,
Pick a fight with mama,
Complain about us kids getting in his hair.
At night he’d sit alone and smoke
I’d see his frown behind his lighter’s flame
Now that same frown’s in my mirror
I got my daddy’s blood inside my veins

Fish swim
Birds fly
Daddies yell
Mamas cry
Old men
Sit and think
I drink

Chicken TV dinner
6 minutes on defrost, 3 on high
A beer to wash it down with
Then another, a little whiskey on the side
It’s not so bad alone here
It don’t bother me that every night’s the same
I don’t need another lover
Hanging round, trying to make me change

Fish swim
Birds fly
Lovers leave
By and by
Old men
Sit and think
I drink

I know what I am
But I don’t give a damn

Fish swim
Birds fly
Daddies yell
Mama’s cry
Old men
Sit and think

I drink

(Un petit ejemple per veure la cruesa de les seves lletres)

Aixì comença amb “Falling out of love”, parlant-nos de cors trencats , en Mercy now”, repasa la seva vida amb un extrany toc d’optimisme, especialment m’agradan, una cronica d’ alcohol a “I Drink”, el banjo de “Wheel incide the wheel” i “Empty spaces” amb Patty Griffin.

Per a sintetitzar és un document per escoltar i aprendre les lliçons que ens dóna la vida.

amicsSi teniu interès en escoltar aquest disc només me l’heu de demanar entrant al nostre ‘grup d’amics del bloc’ a facebook  i el podem compartir. Agrairia que escrivíssiu als comentaris el que us ha semblat.<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

vota
wikio
bitacoras
technorati
Anuncis